Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Healthy Athletes tijdens Nationale Special Olympics (23 mei 2006)

Tijdens het Nationaal Special Olympics evenement kunnen de sporters terecht bij Healthy Athletes. Professionals en studenten helpen de sporters met een verstandelijke beperking hun gezondheid en fitheid te verbeteren, zodat zij optimaal kunnen sporten. Ze doen de onderzoeken en geven de adviezen allemaal vrijwillig en gratis.

Uit de resultaten van vorige evenementen blijkt keer op keer dat deze onderzoeken nodig zijn. Sommige sporters hebben geen bril, terwijl ze die wél nodig hebben! Of ze weten niet goed hoe ze hun gebit of voeten moeten verzorgen, met alle vervelende gevolgen van dien. Tijdens het evenement krijgen sporters gratis een onderzoek en wordt op een leuke manier advies gegeven.

De missie van Special Olympics Healthy Athletes® is om de vaardigheid van sporters om mee te doen aan trainingen en wedstrijden te verbeteren. Er zijn in totaal zes gezondheidsprogramma's. Vier daarvan zijn actief in Nederland en aanwezig tijdens het Nationaal Special Olympics evenement op 10 en 11 juni 2006: Fit Feet (voeten/enkels), FUNfitness (lichaam), Opening Eyes (ogen) en Special Smiles (tanden).

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk sporters de Healthy Athletes programma's bezoeken bij podo- en fysiotherapeuten, optometristen, opticiens en tandheelkundige professionals. De programma's vinden plaats in Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand-Sappemeer en in de Wildervanckhal in Wildervank (Veendam).Voor elke sporter die alle vier programma's heeft doorlopen, ligt een leuk cadeautje klaar!