Gemeente Eindhoven

Persbericht 2 juni 2006, no. 160

Reizende karavaan maakt jongeren enthousiast voor âCrush!?â

In een soort van reizende karavaan trekt het team van âCrush!?â zaterdag 10 juni van 12:00 tot 17:00 uur door het centrum van Eindhoven om jongeren enthousiast te maken voor het theaterstuk âCrush!?â, een productie over knallende liefde! Jongeren die willen leren rappen, dansen (streetdance en theaterdans), decorbouwen, kostuums ontwerpen of meedoen met martial arts kunnen zich (kosteloos) inschrijven via www.crusheindhoven.nl . Het uiteindelijke doel van het project is dat jongeren leren hoe ze hun relatie leuk houden om dating violence (verkeringsgeweld) te voorkomen.

Wervingsdag
Zaterdag 10 juni vindt een wervingsdag plaats in het centrum van Eindhoven. De Karavaan verplaatst zich enkele keren tussen het Catharinaplein richting de Plaza over de Vestdijk, naar de Kleine Berg. Jongeren kunnen zich aanmelden voor de workshops via de verspreide flyers âgeweldig talent gezochtâ of via www.crusheindhoven.nl. Vanaf 26 augustus starten deze zes workshops: rap, dans (streetdance en theaterdans), decorbouw, kostuumdesign en/of martial arts, onder begeleiding van professionele docenten.

âCrush!?â heeft als doel jongeren tussen de 12 en 23 jaar uit Zuidoost-Brabant te laten ervaren hoe een relatie leuk blijft en hoe je omgaat met agressie, frustratie en jaloezie. Dit om in een latere levensfase partnermishandeling te voorkomen. Op maandagavond 11 en dinsdagmiddag 12 december wordt het theaterstuk âCrush!?â in het muziekcentrum Frits Philips uitgevoerd door zoân 100 jongeren. De dramagroep is al druk bezig met repeteren.

De theaterproductie âCrush!?â is een project van de GGD Eindhoven in samenwerking met Humanitas en de Fiom en wordt naast financiering door de Gemeente Eindhoven,mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Provincie Noord-Brabant en Stichting Kinderpostzegels Nederland.