Saxion Hogescholen
BR>

vr 02 juni 2006

Saxion Open Dag in Deventer, Enschede en Apeldoorn

Saxion Hogescholen organiseert de laatste Open Dagen van het studiejaar op zaterdag 10 juni, zondag 11 juni en vrijdag 16 juni in respectievelijk Deventer, Enschede en Apeldoorn.

Onder de naam `Saxion Open' kunnen bezoekers in Deventer en Enschede informatie krijgen over alle opleidingen van Saxion, de studentenverenigingen, het studentenleven, huisvesting en studiefinanciering. Met deze Open Dagen richt Saxion zich zowel op leerlingen die zojuist eindexamen gedaan hebben en nog steeds geen studiekeuze gemaakt hebben, als op vroege oriënteerders en toekomstige deeltijdstudenten. De Open Dag in Apeldoorn is alleen voor belangstellenden voor het Hoger Hotelonderwijs.

Er is een informatiemarkt waar alle opleidingen en diverse organisaties zich presenteren. In het studievoorlichtingscentrum in de hal bestaat de mogelijkheid getest te worden en een studieloopbaangesprek te hebben. Vanuit de informatiemarkt wordt verwezen naar de diverse instituten en opleidingen in het gebouw. De Open Dagen in Deventer en Enschede zullen muzikaal opgeluisterd worden door de band D-friends, bestaande uit studenten van het ArtEZ Conservatorium uit Enschede.

Zaterdag 10 juni Deventer
Saxion Open in Deventer vindt plaats van 12.00 tot 15.00 uur aan de Handelskade 75 te Deventer. Op de infomarkt zijn ook alle Saxionopleidingen uit Enschede aanwezig. In de hal zal een demonstratie van AIBO's, robot-hondjes, plaatsvinden.

Zondag 11 juni Enschede
In Enschede presenteren de Saxionopleidingen zich een dag later, zondag 11 juni van 11.00 tot 14.00 uur aan de M.H. Tromplaan 28. Op de infomarkt zijn ook alle Saxionopleidingen uit Deventer aanwezig. Bij mooi weer staat de informatiemarkt buiten op het plein. Blikvanger tijdens deze Open Dag is de SolUTra, de zonnewagen die heeft mee gedaan aan de Panasonic World Solar Challenge 2005. Dit is een race voor zonnewagens van 3010 kilometer dwars door Australië. In 2006 nemen ook studenten van Saxion aan deze race deel.

Vrijdag 16 juni Hoger Hotelonderwijs in Apeldoorn Het Hoger Hotelonderwijs houdt vrijdag 16 juni een Open Dag in de Kerklaan 21 te Apeldoorn. Bezoekers worden ontvangen tussen 13.00 en 16.00 uur. Deze Open Dag staat in het teken van het WK-voetbal. Studenten zullen de bezoekers in stijl ontvangen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------