Artis

Amsterdam,

Persbericht

Dierentuinmaand in Artis
Artis Dierentuinmaandweekend op 10 en 11 juni

Juni is de dierentuinmaand voor de 15 dierentuinen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Alle bezoekers krijgen een gratis verjaardagskalender bij de ingang en in Artis zijn er in het weekend van 10 en 11 juni speciale activiteiten over het werk van de dierentuin achter de schermen.

De keukens van de roofdieren en van het Kleine-Zoogdierenhuis zijn open voor het publiek, net als het indrukwekkende Voedselmagazijn. In het Aquarium zijn rondleidingen door de catacomben en er staat een speciale voel-poel waar je zeebewoners van dichtbij kunt zien en zelfs voelen. In het Insectarium staan grote modellen van insecten. Én je hoort meer over de bouw van het nieuwe Vlinderpaviljoen in Artis.

Ook kunnen kinderen zich aanmelden als nieuwe Dierentuin Dierekteur. De kinderen maken kans om Dierentuin Dierekteur voor een jaar te worden bij één van de 15 dierentuinen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Zij winnen tevens een verjaardagsfeestje in hun tuin en komen later in het jaar nog een keer samen om te brainstormen over nieuwe plannen.

Juni is de dierentuinmaand voor de dierentuinen van de NVD, zie ook www.dierentuinmaand.nl. Ieder juniweekend wordt in een andere dierentuin gevierd. De volgende 15 dierentuinen zijn aangesloten bij de NVD: Apenheul, Aqua Zoo Friesland, Artis, Avifauna, Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, DierenPark Amersfoort, Dierenpark Emmen, Dierenpark Wissel, Dierenrijk Europa, Dolfinarium, Gaiapark, Ouwehands Dierenpark, Safaripark Beekse Bergen en Zoo Parc. >>Meer info