TROS

Hilversum, 06-06-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 10 juni
Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 10 JUNI:
JIM, ZEBRA, AN PIERLE EN JOOST DOBBE

Jim werd weliswaar tweede bij Idols, maar is de eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40 die met zijn eerste twee singles direct in de top 5 binnen wist te komen: 'Tell her' en 'This love is real'. In april kwam zijn eerste Nederlandstalige nummer 'Dapper en Sterk' uit. Het is de titelsong van de bioscoopfilm 'Asterix en de Vikingen', waarin Jim tevens de hoofdrol 'Hippix' inspreekt. In TROS MUZIEKCAFÉ een gesprek en een optreden.

Zebra komt uit het hoge noorden van Nederland en maakt ongecompliceerde ska-reggae waarin diverse thema's verwerkt zijn. Van liefdesverdriet tot wereldvrede, over relaties, geld, geweld en racisme. De band maakt echte reggaebeat, voorzien van eigentijdse geluiden en invloeden. Zebra bestaat uit negen muzikanten, waaronder een 3-mans blazerssectie. Op 19 mei kregen zij de Nederpopprijs. Tijd dus voor een bezoek aan de studio van TROS MUZIEKCAFÉ.

De Vlaamse An Pierle is een theatrale muzikante die - gezeten op een ergonomische zitbal en duellerend met haar piano - zeer spannende muziek maakt. Ze komt uit Gent en haar muziek is een eigenzinnige mix van experimentele nummers en prettig gestoorde songs. Of zoals ze het zelf omschrijft: 'expressieve pianopop'.

Joost Dobbe is een muzikant en liedjesschrijver uit Den Helder. In de meeste van zijn songs gaat het om een combinatie van pop, rock, reggae, blues en country. Twee weken geleden stond Joost met zijn band in het voorprogramma van Trijntje Oosterhuis. Zaterdag staat Joost in TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

TROS MUZIEKCAFÉ wordt gepresenteerd door Daniël Dekker.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/




TROS