Hulpverlening Gelderland Midden

Inentingsspreekuur voor familiebezoek
---

PERSBERICHT 6 juni 2006

Speciaal inentingsspreekuur voor familiebezoek aan Turkije, Marokko, Tunesie of Egypte

Hulpverlening Gelderland Midden organiseert een speciaal spreekuur voor mensen die op vakantie of familiebezoek gaan naar Turkije, Marokko, Tunesië of Egypte. Wie gebruik maakt van dit extra spreekuur, krijgt korting op het consult en betaalt vijf euro. De kosten voor vaccinatie komen daar, zoals altijd, nog bij: 48 (hepatitis A) en 22.50 (DTP) per volwassene en 36 per kind. Een afspraak is verplicht.

De extra spreekuren zijn in onze locatie Ede, Stationsweg 60 op zaterdag 10 juni a.s. en op zaterdag 17 juni a.s. op onze locatie in Arnhem, Eusebiusbuitensingel 43. Deze speciale spreekuren worden muzikaal omlijst en klanten kunnen mediterrane hapjes proeven. Maak een afspraak voor dit speciale spreekuur via telefoonnummer 026- 377 5400.

Inenten tegen Hepatitis A belangrijk

In de genoemde vakantielanden aan de Middellandse Zee kan gemakkelijk een besmetting met hepatitis A worden opgelopen, óók tijdens strandvakanties en in dure hotels. Hepatitis A is een ontsteking van de lever die veroorzaakt wordt door het hepatitis A virus. Het virus wordt overgebracht door besmet water en voedsel. Om verspreiding van deze ziekte in Nederland te voorkomen, vestigen de meeste GGD-en extra aandacht op vaccinaties voor risicolanden. Besmetting met hepatitis A is mede te voorkomen door een vaccinatie, welke bestaat uit één prik in de bovenarm. Na één vaccinatie geldt een beschermingsduur van één jaar. Wanneer de vaccinatie het volgende jaar wordt herhaald, geldt een levenslange beschermingsduur.

Voor wie

De vaccinatie is bestemd voor:

* kinderen die met hun ouders op vakantie of familiebezoek gaan naar Turkije, Marokko, Tunesië of Egypte. Zij hebben vaak geen weerstand opgebouwd zoals hun ouders of grootouders die langere tijd in deze landen hebben gewoond.

* volwassenen die naar deze landen op vakantie gaan (personen van 19 jaar en ouder komen in aanmerking voor twee vaccinaties: Hepatitis A en DTP (difterie- tetanus- polio).

Het spreekuur vindt plaats op zaterdag 10 juni van 9.00 tot 17.00 uur bij Hulpverlening Gelderland Middenaan de Stationsweg 60 te Ede of op zaterdag 17 juni van 9.00 tot 17.00 uur, aan de Eusebiusbuitensingel 43 te Arnhem. Tijdens dit spreekuur wordt een korting gegeven op de consultkosten en bedraagt alleen tijdens dit spreekuur voor iedereen 5 euro. Het normale weekendtarief is 19.50 voor volwassenen en 13.00 voor kinderen. Voor de herhalingsvaccinatie blijft de standaardprijs van 6,50 van kracht. In het weekend komt daar een toeslag van 6,50 bij. De kosten voor de vaccinatie worden, los van het consult, in rekening gebracht: 48 (hepatitis A) en 22.50 (DTP) voor volwassenen en 36 per kind.

Uiteraard kan men ook op andere dagen terecht bij Hulpverlening Gelderland Midden voor een hepatitis A vaccinatie. Tijdens de normale spreekuren (in Arnhem én Ede) geldt het kortingstarief voor het consult niet!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan men (tijdens kantooruren) bellen met het team reizigersadvisering en vaccinatie van Hulpverlening Gelderland Midden: (026) 377 5400.

Noot aan de redactie: Voor vragen over dit persbericht graag contact opnemen met bureau communicatie, tel. 026 377 3306.
---

Deze pagina is bijgewerkt op 06-06-06 14:54
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl