Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 7 juni 2006

Grootste jongerennetwerkdag internationale samenwerking

Zaterdag 10 juni komen ruim 250 jongeren naar Amsterdam om hun netwerk te vergroten binnen de sector van internationale samenwerking. Tijdens deze jaarlijks terugkerende NetwerkLounge kunnen jongeren workshops volgen, aan talkshows deelnemen en persoonlijk advies krijgen van professionals. De NetwerkLounge is een initiatief van de Club van 2000 en geeft jongeren een realistisch beeld van de kansen en mogelijkheden op het gebied van internationale samenwerking.

Kennisverrijking, blikverruiming en netwerken

Joan Ferrier, directeur van Equality, opent deze dag. Na de opening starten diverse workshops die gericht zijn op het vergroten van kennis en vaardigheden. Workshopleiders zijn onder andere Bert Koenders (Tweede Kamerlid PvdA) en Jos van Gennip (Eerste Kamerlid CDA). Van Gennip wordt gezien als één van de meest invloedrijke personen in Nederland op het gebied van internationale samenwerking. Daarnaast kunnen jongeren deelnemen aan verschillende talkshows met afgevaardigden uit het werkveld en het bedrijfsleven. Mei Li Vos van AVV (Alternatief voor de Vakbond) gaat in de talkshow 'Vast of Flex' met ontwikkelingsorganisaties in gesprek over de vergrijzing van de ontwikkelingssector. Ook is er de mogelijkheid voor jongeren om persoonlijke adviesgesprekken te voeren met professionals. Om 16.00 uur gaan de politici Diederik Samson (PvdA) en Ewout Irrgang (SP) in discussie met jonge professionals die werkzaam zijn in de internationale samenwerking.

Club van 2000: netwerk voor actieve jongeren

De NetwerkLounge wordt geheel georganiseerd door leden van de Club van 2000. Dit is een netwerk van jongeren en organisaties die betrokken zijn bij internationale samenwerking. De Club van 2000 stimuleert jongeren actief te worden op dit gebied door het bieden van ondersteuning en begeleiding bij het opzetten van eigen initiatieven. Daarnaast geeft de Club van 2000 jongeren de kans kennis en vaardigheden te ontwikkelen tijdens diverse trainingen en bijeenkomsten. De Club van 2000 is een project van NCDO. NCDO faciliteert de NetwerkLounge.