Gemeente Delft

40 jaar kinderboederij Delftse Hout

Op zaterdag 10 juni a.s. viert de kinderboerderij Delftse Hout haar jaarlijkse zomerfeest. Maar omdat de kinderboerderij 40 jaar bestaat wordt er dit keer een extra feestelijk tintje aan gegeven.

Zo is Clown Wilco de hele dag aanwezig om de kinderen te vermaken met zijn goochelact. Maar ook kan men bloemschikken, kunnen kinderen zich laten schminken en kan er volop worden gesprongen op het luchtkussen. De orgelman draait ondertussen de hele tijd leuke ouderwetse liedjes. Iedereen kan naar harte lust popcorn eten en pannenkoeken bakken in de Schaapskooi, dat overigens ook 40 jaar bestaat.

Traditiegetrouw worden op deze dag de schapen geschoren. Het wol wordt ter plekke door de spinsters verwerkt. Verder staan er gezellige kraampjes, ingericht met verschillende oude ambachten zoals klompen maken en fuiken breien.

Er zijn verschillende natuurverenigingen aanwezig, waaronder de Papaver, de Kindertuinen en IVN. Gedurende de gehele maand juni is er een tentoonstelling "De boer op", over verschillende typen boerderijen, oorsprong, boerenerven ed.

Het zomerfeest is van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. De kinderboerderij Delftse Hout ligt aan de Korftlaan in Delft. Bus 64 stopt voor het hek.