Gemeente Amsterdam



Amsterdam-Noord in Amsterdams Historisch Museum

8 juni 2006
-
Amsterdam Historisch Museum

In de zogenaamde ´wezenkastjes´, op de binnenplaats van het Amsterdam Historisch Museum, is vanaf 10 juni 2006 een presentatie te zien over 5 wijken in Amsterdam-Noord. De wijken die belicht worden zijn: Nieuwendam, Buiksloten, Tuindorp Oostzaan, Asterdorp en Volewijck.

De presentatie is gemaakt door 20 leerlingen uit 4-VWO van de school Damstede uit Amsterdam-Noord. Gedurende een aantal maanden zijn de leerlingen druk bezig geweest met het zoeken naar informatie over het verleden en heden van hun woonwijken, onder begeleiding van docenten en medewerkers van het Amsterdams Historisch Museum. Kerkje in Ransdorp

Het resultaat hiervan zal op zaterdag 10 juni 2006 gepresenteerd worden bij de ´wezenkastjes´, op de binnenplaats van het museum tegenover Restaurant David & Goliath. De feestelijke opening zal plaatsvinden van 14.00 tot 15.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. De leerlingen zullen over het project vertellen en onder andere de directeur van Damstede, de heer R. Kuiken, zal het woord voeren.

Meer informatie

Het Amsterdams Historisch Museum (Kalverstraat 92 / Nieuwezijds Voorburgwal 357, www.ahm.nl) is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De binnenplaats en de wezenkastjes met de presentatie zijn gedurende openingstijden van het museum gratis toegankelijk voor publiek. De presentatie is nog de gehele zomer te zien.