Gemeente Amsterdam



Demonstratie actiegroep `Legalize' voor het legaliseren van softdrugs

8 juni 2006
-

Op zaterdag 10 juni a.s. demonstreert de actiegroep `Legalize' voor het legaliseren van softdrugs. De demonstratie begint om 13.00 uur op de Dam en eindigt uiterlijk om 18.30 uur op het Carascoplein (Sloterdijk).

Vanaf de Dam loopt de route via de Mozes en Aäronstraat, de Nieuwezijds Voorburgwal, de Raadhuisstraat, de Rozengracht, de Nassaukade, de Tweede Hugo de Grootstraat, de Jan van Galenstraat, een stop ter hoogte van de Marcantilaan, de Jan van Galenstraat, de Admiraal De Ruijterweg, de Molenwerf, de Velserweg, de Sloterdijkerweg, de Shangiweg (splitsing), de Kingsfordweg, de Tempelhofstraat en het Carascoplein. Daar zal de demonstratie eindigen.

Naar verwachting nemen ongeveer 6000 mensen deel aan de demonstratie. Zij zullen met spandoeken en mobiele podia, waarop muziek ten gehore zal worden gebracht, door de stad lopen. De gemeente, de politie en de organisator doen er alles aan om overlast zoveel mogelijk te beperken. Met de organisatie is afgesproken dat het vuil, dat op de route achterblijft, zal worden opgeruimd.

Bewoners, bedrijven en instellingen langs de route van de demonstratie zijn per brief op de hoogte gesteld.