Ingezonden persbericht


MEDIABERICHT

Stramproy, 8 juni 2006

Vernieuwde OLS-Ereboog wordt geplaatst

Stramproy - De ereboog die elk Oud Limburgs Schuttersfeest weer de toegang is tot de feestwei, heeft een vernieuwd uiterlijk gekregen. Komend weekend zullen de vrijwilligers van verschillende secties die het Oud Limburgs Schuttersfeest voorbereiden, weer buiten aan de slag gaan. Vooral op het feestterrein zal flink gewerkt gaan worden.

Enkele leden van Schutterij St. Catharina zijn al weken bezig met een grote opknapbeurt van de ereboog, die de ingang tot de feestweide aan de Amentstraat zal sieren. De boog was in de afgelopen jaren nogal beschadigd en was toe aan een nieuw jasje. De kleuren die gebruikt zijn, passen mooi bij de kleuren van de huisstijl van het OLS 2006. De ereboog is ook voorzien van het logo van het OLS. De boog zal een schitterende entree vormen voor alle schutters en de tienduizenden gasten die het OLS en de andere evenementen gaan bezoeken.

Afsluiting
Zaterdagmorgen 10 juni wordt de ereboog geplaatst op De Wei, het feestterrein van het OLS, aan de Amentstraat. 's Morgens om 08.00 uur wordt de boog opgehaald vanaf de locatie waar hij geschilderd is, waarna de werkzaamheden om 09.30 uur op de Wei verder gaan. Verwacht wordt dat tussen 11.30 en 12.00 uur een gedeelte van de boog op z'n plaats gezet is. De beide torengedeelten (met vlaggetjes van Nederland en België) zullen omstreeks 16.30 uur als laatste worden aangebracht m.b.v. een kraan. Dit als afsluiting van het plaatsen. Hierbij zijn alle mensen aanwezig die eraan gewerkt hebben en natuurlijk leden van het zestal en mensen van terrein en techniek. We willen hier een 'feestelijk' moment van maken.

Einde mediabericht

(