Gemeente Sluis

GEMEENTE SLUIS

PERSBERICHT - 9 juni 2006

MOLENCONTACTDAG IN DE GEMEENTE SLUIS

Op zaterdag 10 juni a.s. is er in de gemeente Sluis een Molencontactdag voor Zeeuwse en Vlaamse molenaars, molenorganisaties en molenliefhebbers. Deze dag is bedoeld om de contacten tussen de partijen aan weerszijden van de grens te bevorderen.

De contactdag vindt plaats in het kader van het Interreg IIIa-project Ruimte voor Molens. Dit project beoogt meer bekendheid te geven aan de molen in zijn algemeenheid en de molens in de Zwinstreek van België en Nederland in het bijzonder.
De organisatie van deze dag is in handen van de drie betrokken provincies (Zeeland, Oost- en West-Vlaanderen), de molenaars en hun organisaties.

Programma

10.00 uur Ontvangst in het Streeklandbouwmuseum Agrimuda te St. Anna ter Muiden. Bezoek aan de reizende tentoonstelling Molens zonder Grenzen, Molens inventief bekijken, Molens van de Zwinstreek en St. Anna ter Muiden.
10.30 uur Vertrek met de bus naar Sluis.

- Ontvangst in het Belfort door het gemeentebestuur van Sluis.
- Lezing door de heer G. Ottevanger over de actuele problematiek van de molenbiotoop: Ruimte voor molens, een bestreden belang!?, de Nederlandse molenbiotoop vroeger en nu.
12.15 uur Lunch in partycentrum Mauritshof te IJzendijke. 13.30 uur Bezoek aan de stellingmolen van IJzendijke (molenaar Ton Koops)
14.30 uur Bezoek aan de belt/bergmolen van Biervliet (molenaar Piet Lijbaart)
16.30 uur Bezoek aan de staak/standerdmolen van Retranchement (molenaar Bram Voogdt)
17.30 uur Afsluiting in Streeklandbouwmuseum Agrimuda te St. Anna ter Muiden.

---

Meer informatie:
Gemeente Sluis:

- Voorlichting, tel. 0117 457 125