Bijeenkomsten voor GGz-mantelzorgers voorziet in behoefte

Landelijke Dag voor Familieraden in de GGz op 10 juni in Deventer

UTRECHT, 20060530 -- Familieleden, partners, vrienden en andere betrokkenen van in GGz-patiënten nemen een aanzienlijk deel van de ondersteuning en begeleiding van deze patiënten op zich. Sinds jaar en dag bieden familieorganisaties als Ypsilon en Labyrint-In Perspectief ondersteuning aan deze groep naastbetrokkenen.Sinds kort ontwikkelen ook de zogenoemde mantelzorgorganisaties een aanbod naar familieleden en directbetrokkenen toe: de zogeheten GGz-mantelzorgers.


Eén van deze initiatieven voor GGz-mantelzorgers in de Regio Flevoland is "GGz-Band". Rita Borgijink en Evelyn van Dijk (mantelzorgconsulenten) laten op 10 juni tijdens de jaarlijkse Landelijke Dag voor Familieraden in de GGz in Deventer zien hoe het is om deel te nemen aan GGz-Band: een bijeenkomst waar GGz-mantelzorgers elkaar ontmoeten. Men komt elke zes weken bijeen en behandelt dan een thema, dat de mantelzorgers zelf aandragen. De behoefte om elkaar te ontmoeten is groot. Herkenning en erkenning van elkaars problematiek schept een band. Tijdens een bijeenkomst bieden zij een luisterend oor en kan men terecht met allerlei vragen. Ook kunnen zij op verzoek mensen uit de GGz uitnodigen, zoals een psychiater.

De SLKF organiseert jaarlijks een Landelijke Dag voor familieraden in de GGz. Familieraadsleden en andere belanghebbenden zijn dan te gast in één van de psychiatrische ziekenhuizen, waarbij de familieraad als gastheer optreedt. Op deze dagen wordt aandacht besteed aan een actuele ontwikkeling of actueel thema. Tijdens en na afloop van de bijeenkomst is er ruimschoots gelegenheid voor onderling contact. Op zaterdag 10 juni wordt bij de familieraad van GGZ Adhesie te Deventer van 10.30 tot 15.30 deze jaarlijkse Landelijke Dag georganiseerd. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelding: zie www.familieraden-slkf.nl/landelijke.htm




SLKF, Stichting Landelijke Koepel Familieraden in de GGz