Bejaardenboottocht

DEN HAAG, 20060531 -- Op zaterdag 10 juni aanstaande organiseert Junior Kamer (JCI) 's-Gravenhage in samenwerking met het Koningin Emma Fonds de jaarlijkse Bejaardenboottocht.


De Bejaardenboottocht
De Bejaardenboottocht is een compleet verzorgd feestelijk dagje uit voor een 80-tal onbemiddelde bejaarden zonder familie en sociale contacten wonende in onze stad 's-Gravenhage.
Doel van de dag is om de bejaarden uit een dreigend isolement te trekken en hen de feestelijke dag te geven waar zij werkelijk al een heel jaar lang naar uitzien.
Dit jaar is echter zeer speciaal. Voor de 42ste keer wordt de Bejaardenboottocht georganiseerd door onze Junior Kamer (JCI) 's-Gravenhage in samenwerking met het Koningin Emmafonds. We willen er dan ook een extra feestelijke dag van maken!

Programma
De Bejaardenboottocht is echt een dagje uit! Alle deelnemers worden opgehaald door vrijwilligers van de Junior Kamer (JCI) 's-Gravenhage en vervoerd naar de boot in Leiderdorp. Om 10.15 uur meren we af (Zijldijk te Leiderdorp) en start het avontuur met diverse activiteiten. Wat gaan we allemaal doen? Natuurlijk hebben we de gehele boot feestelijk aangekleed. We hebben lekkere koffie met gebak, spelen met zijn allen bingo voor superprijzen, er wordt genoten van een lekkere lunch en met gezellige Hollandse liedjes sluiten we de rondvaart af! Na de rondvaart worden alle deelnemers weer naar huis gebracht en verrassen we ze nog eens met een goed gevulde Goodie Bag! Denk hierbij aan lekkere chocolade, spannende kruiswoordraadsels, het laatste nieuws uit diverse bladen en niet te vergeten het oude vertrouwde advocaatje.

Junior Kamer (JCI) 's-Gravenhage
De Junior Kamer, internationaal beter bekend als JCI (Junior Chamber International), is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor mensen tot 40 jaar. De leden zijn jonge veelal hoger opgeleide mensen tussen de
23 en 40 jaar die zich willen ontwikkelen met behulp van onder andere trainingen.
Onze leden hebben belangstelling voor zakelijke netwerken, persoonlijke en internationale contacten en willen zich daarnaast inzetten voor positieve veranderingen in de maatschappij.

In Nederland zijn 96 Junior Kamers met in totaal 2.200 leden. JCI is wereldwijd te vinden in 120 landen en heeft ca. 200.000 leden. Voor meer informatie over JCI kijk je ook op www.jci.nl en op www.jkdenhaag.nl
JCI heeft geen politieke of religieuze achtergrond.




Koningin Emma Fonds & Junior Kamer (JCI) 's-Gravenhage