Gemeente Voorschoten

Persberichten - Educatieve tuin doet mee aan open tuin dag Uitgebracht op: dinsdag 23 mei 2006

De educatieve tuin van de gemeente Voorschoten doet mee aan de open tuindag in de regio Leiden op 10 juni. De educatieve tuin stelt haar hekken open voor alle wandelaars en fietsers die een tochtje maken langs de opengestelde tuinen. En voor alle andere belangstellenden natuurlijk. De tuin ligt tegen het Burgemeester Berkhoutpark aan. Achter het woonzorgcomplex aan de Prins Bernhardlaan vindt u de ingang.

De educatieve tuin is een natuurtuin en wordt onderhouden door een groepje vrijwilligers. Vanaf het vroege voorjaar tot in de nazomer is er van alles te beleven, zowel voor liefhebbers van planten als van dieren. Rond de maand mei en juni is de tuin op zijn mooist. Het merendeel van de aanwezige planten staat dan te bloeien.

In de educatieve tuin mag de natuur, tot op zekere hoogte, haar gang gaan. Niet-gewenste planten worden af en toe handmatig verwijderd. Op deze manier krijgen allerlei gewassen die zich hier thuis voelen, de gelegenheid zich te laten zien.

De Educatieve Tuin wordt vooral in het voor- en najaar gebruikt door groepen schoolkinderen uit de bovenbouw. Via vragen en opdrachtjes komen de kinderen op een speelse manier direct in contact met de natuur.


- einde bericht -