Gemeente Utrecht


PERSBERICHT


Utrecht, 1 juni 2006


WONINGAANBOD LEIDSCHE RIJN UITGEBREID MET DRIJVENDE WATERWONINGEN

Zaterdag 10 juni, eerste waterwoonmanifestatie

In Leidsche Rijn zijn binnenkort drijvende waterwoningen te koop. Zaterdag 10 juni start de inschrijving voor de verkoop van 19 waterwoningen. Wethouder Harrie Bosch zal daarvoor het officiële startsein geven tijdens de eerste waterwoonmanifestatie in het Informatiecentrum Leidsche Rijn. De waterwoningen worden ontwikkeld door ABC Waterwoningen en komen te liggen in deelwijk Terwijde.


In Terwijde zijn in totaal 35 waterwoningen gepland. De woningen die op 10 juni in de verkoop gaan, komen op eiland 7. De woningen zijn ruim, comfortabel en solide en worden gebouwd in vijf varianten met allen twee woonverdiepingen. Een aantal varianten heeft bovendien een dakterras. Er is veel vrijheid om de woning naar eigen smaak en inzicht te laten afwerken. Alle waterwoningen hebben een drijvend terras op het water, waar ook een bootje kan worden aangelegd.


De waterwoonmanifestatie wordt gehouden op zaterdag 10 juni van 13.30 - 15.30 uur in het Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Vleutenseweg 32 in Utrecht. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om deze middag ook een kijkje te nemen op de locatie waar de waterwoningen komen te liggen.


Noot voor de media:
De pers wordt uitgenodigd om bij het officiële startsein door wethouder Bosch aanwezig te zijn. Deze vindt om 14.30 uur plaats.

Bijgaand treft u een tweetal artist impressions aan van de waterwoningen.

Voor meer informatie over de waterwoningen kunt u terecht bij ABC Waterwoningen, Marian Sprenkeler, tel. 0527 - 201345. Ook kunt u de website raadplegen www.abcwaterwoningen.nl
Voor meer informatie over Leidsche Rijn kunt u terecht bij Ingeborg Bekker, afdeling communicatie, Projectbureau Leidsche Rijn, tel. 030 286 70 05.


---- --