Gemeente Bronckhorst
---




Brandweervereniging Hengelo bestaat 55 jaar

Open dag met vele activiteiten op 10 juni

Om het 55-jarig jubileum van de brandweervereniging Hengelo Gld. te vieren, pakken de ruim 27 vrijwilligers die deze brandweerpost bemensen flink uit tijdens een Open dag op 10 juni a.s. Tussen 10.00 en 15.30 uur staat in en rond de kazerne aan het Iekink een groot aantal activiteiten op stapel. Wilt u wel eens van dichtbij zien hoe de brandweer Bronckhorst post Hengelo werkt? Ga dan een kijkje nemen tijdens de Open dag. Wat er zoal te doen is? Burgemeester Aalderink verricht een nog geheime openingshandeling. Op het kazerneterrein zijn verschillende voertuigen aanwezig van de Hengelose brandweer. Maar ook een crashtender, dit is een groot blusvoertuig voor vliegtuigen van vliegveld Twente en een hoogwerker uit Doetinchem. De brandweermensen, medewerkers van de Brandwondenstichting, EHBO en Lotus-slachtoffers die ingehuurd worden voor brandweeroefeningen vertellen over hun enerverende werk. Verder is er een brandweerwinkel waar u speciale brandweerspullen kunt kopen. Bijzonder is de demonstratie van de NCB-container waar mensen en kleding worden ontsmet die met nucleaire, chemische en biologische stoffen in aanraking zijn geweest. Dit nieuwe hulpmiddel voor grote ongelukken staat op zes steunpunten in het Nederland en wordt landelijk ingezet. De post Hengelo van de brandweer Bronckhorst is in 2005 54 keer uitgerukt. Hun hulp werd ingeroepen voor werkzaamheden als het halen van grote takken uit bomen, maar ook branden en ongelukken. De Open dag wordt afgesloten met een knallende einddemonstratie. De Hengelose brandweermensen zien u graag op 10 juni.

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom om bij deze Open dag aanwezig te zijn voor een verslag. U kunt zich melden bij de kazerne aan het Iekink vanaf 10.00 uur.

Hengelo Gld, 2 juni 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --