Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 8 juni 2006

ONDER EMBARGO TOT 10 JUNI 2006; 15.00 UUR!

Woonstichting De Key biedt Amsterdam de 'IJburg Melodie' aan

Tony Eyk heeft voor De Key een 'Melodie' gecomponeerd als ode aan IJburg. Deze IJburg Melodie zal voor het eerst te horen zijn op 10 juni tussen 12.00 - 15.00 uur ter gelegenheid van de feestelijke bijeenkomst van de start bouw van blokken 48A, 48B en 52. Burgemeester mr. M.J. Cohen zal rond 13.30 uur de eerste DVD in ontvangst nemen in het partypaviljoen op de bouwlocatie.

Met de IJburg Melodie, uitgevoerd door Tony Eyk, wordt op speelse wijze invulling gegeven aan het thema 'Spelen in IJburg', dat in alle voorpubliciteit van de Blokken 48A, 48B & 52 een belangrijke rol toebedeeld kreeg. Het middagprogramma staat ook in het teken van 'spelen'. Spelleiders zijn o.a. Hans Böhm en de kunstschilders "Rembrandt on tour". Musicalster Antje Monteiro presenteert de middag.

De Key neemt als grote Amsterdamse woningcorporatie haar verantwoordelijkheid om de grootste uitbreidingslocatie, IJburg, tot een succes te maken. De Key loopt voorop bij de bouwproductie op Haveneiland-Oost. Vanaf december 2005 zijn 315 woningen in aanbouw genomen van de geplande 550 woningen. Deze 550 woningen betreffen sociale huurwoningen, marktwoningen en vrije kavels. Tevens participeert De Key in de IJburgermaatschappij, die meer dan 800 woningen bouwt op Haveneiland-West plus bijbehorende bedrijfs- & kantoorruimte en gebouwde parkeerplaatsen. De Key draagt zo bij aan de totstandkoming van een levendige, speelse stadswijk. Speels doordat er een volledige mix aan wonen, werken en voorzieningen komt.


---

Noot voor redactie (