Politie Groningen

Politie Groningen int 60 procent meer openstaande boetes na berichtgeving

Provincie Groningen, 10-06-2006 o Door de berichtgeving in de media heeft de politie de afgelopen weken 60 procent meer boetes geïnd. De politie liet medio mei weten dat zij vanaf vandaag met de actie Buitenspel zou starten met het doel om openstaande boetes en gerechtelijke vonnissen te innen.

Het bericht heeft bij diverse mensen ervoor gezorgd dat zij spontaan de boete of het vonnis kwamen betalen. Kennelijk hebben zij eieren voor hun geld gekozen om zo een bezoekje van de parketpolitie thuis te voorkomen. De politie heeft de actie bewust gepland tijdens het WK Voetbal in Duitsland, omdat dan veel mensen thuis zijn.

Nog veel boetes open

Ondanks deze forse toename staan nog diverse boetes en gerechtelijke vonnissen open. Zo moet de parketpolitie nog 855 zogenoemde Wet Mulderboetes innen met een totaalbedrag van ruim 85.000 euro. Het betreft hier vooral boetes voor diverse verkeersovertredingen. Daarnaast moet de politie nog ruim 400 gerechtelijke vonnissen betekenen of innen. Het totale boetebedrag voor deze gerechtelijke vonnissen is bijna 350.000 euro. De actie Buitenspel is vandaag gestart.