Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie


3VO wordt Veilig Verkeer Nederland

Op 9 juni 2006, heeft de Verenigingsraad van 3VO, het hoogste orgaan van de organisatie, unaniem besloten de naam van de verkeersveiligheidsorganisatie te wijzigen in Veilig Verkeer Nederland. In april j.l. besloot de Raad van Bestuur al dit voorstel aan de Verenigingsraad voor te leggen. Voor Veilig Verkeer Nederland is gekozen omdat deze naam in één keer duidelijk maakt waar de organisatie voor staat. Een ander argument is dat de naam 3VO direct verband houdt met de fusie van drie verkeersveiligheidsorganisaties in april 2000. Nu er na zes jaar sprake is van één hechte organisatie is het tijd dit ook in de naam duidelijk uit te dragen.

"De missie en de koers van 3VO zullen onder de nieuwe naam niet veranderen. De organisatie zal zich onverminderd blijven inzetten voor een veiliger verkeer voor iedereen, in het bijzonder kwetsbare weggebruikers zoals voetgangers, fietsers, jongeren, ouderen en mensen met een functiebeperking," aldus 3VO-voorzitter Bruno Bruins.

De komende maanden worden door 3VO intensief gebruikt om de naamswijziging met alle betrokkenen, zoals vrijwilligers, leden, donateurs, partners en andere relaties, zorgvuldig te communiceren. Behalve een nieuwe naam zal ook een nieuw logo en huisstijl worden geïntroduceerd. De introductie zal worden meegenomen in bestaande communicatie-uitingen.
Noot voor de redactie/