Eindhoven: Politie houdt jongen aan met drugs

Op de Begijnenhof is zaterdagochtend rond 0.05 uur een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Agenten zagen de jongen met enkele andere jongeren op de Oude Stadsgracht staan. Ze hadden het vermoeden dat de jongen drugs bij zich had en vroegen hem zijn zakken leeg te maken. Toen een van de agenten hem wilde fouilleren ging hij er vandoor. De agenten konden hem op de Begijnenhof aanhouden. Hij bleek meer dan 100 XTC-pillen en een zakje cocaïne in zijn bezit te hebben. De drugs zijn in beslag genomen en de jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt fietsendieven aan

Twee 16-jarige jongens uit Eindhoven zijn zaterdagochtend rond 5.45 uur aangehouden op de Generaal van der Duynlaan. Agenten zagen hen lopen met twee afgesloten fietsen. Zij worden er van verdacht de fietsen gestolen te hebben en zijn ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

Op het Wilhelminaplein is zaterdagochtend rond 3.25 uur een 44-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou die nacht zijn 44-jarige vriendin hebben mishandeld. Hij trok haar aan de haren en raakte haar enkele malen met zijn knie in het gelaat. De verwondingen van de vrouw zijn in het ziekenhuis behandeld. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Bromfietser raakt rijbewijs kwijt

Vrijdagavond rond 21.20 uur is op de Sint Petrus Canisiuslaan een 33-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag hem op een bromfiets rijden zonder helm en gaf hem een stopteken. De agenten hadden het vermoeden dat de man gedronken had. Hij blies een promillage van 1,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Sigaretten weg bij inbraak

Tussen vrijdag 21.15 en zaterdag 2.30 uur werd ingebroken bij een horecagelegenheid aan De Plaetse. De ruit aan de voorzijde van het pand werd vernield. De buit bestond uit een onbekende hoeveelheid pakjes sigaretten.

Budel: Rijbewijs kwijt na eenzijdig ongeval

Zaterdagochtend rond 2.10 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Randweg-Oost. Een 28-jarige man uit Leiden was met zijn personenauto tegen een lantaarnpaal aangereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies een promillage van ruim 1,85. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Elsendorp: Mobiele telefoon weg bij inbraak

Tussen vrijdag 0.00 uur en zaterdag 6.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Van Musschenbroekstraat. Een raam werd opengebroken en een mobiele telefoon werd weggenomen.

Geldrop/Eindhoven: Politie houdt man aan voor roekeloos rijden

Vrijdagavond rond 19.45 uur is op de Parallelweg te Geldrop een 18-jarige Helmonder aangehouden. Een motoragent zag hem op de Vestdijk te Eindhoven in een personenauto rijden terwijl hij aan het bellen was. De auto waarin hij reed stond geregistreerd als gestolen. De agent wilde de man staande houden maar deze ging er met hoge snelheid vandoor. De motoragent zette de achtervolging in. De Helmonder reed daarbij door rood licht en reed met hoge snelheid over onder andere de Kanaaldijk-Zuid en de Tongelresestraat. Hij liet de auto achter in de buurt van de Houtense Brug in Geldrop. Met behulp van enkele getuigen die de politie de richting wezen waarin de man verdwenen was en een duidelijk signalement doorgaven kon de man even later worden aangehouden. Onderweg zou hij ook nog enkele aanrijdingen veroorzaakt hebben. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Handel: Politie houdt mannen met drugs aan

Zaterdag rond 0.35 uur werd in een horecagelegenheid op de Handelseweg een 23-jarige man uit Hofstade (B) aangehouden. Bij een toegangscontrole door personeel van de horeacagelegenheid werden drugs bij hem aangetroffen. Hij had 62 XTC-pillen en een zakje met wit poeder bij zich. Rond 1.30 uur kon de politie een tweede verdachte aanhouden. Hij was eveneens in het bezit van drugs. Deze 20-jarige man uit Drunen had 55 XTC-pillen in zijn bezit. De twee zijn de cel ingegaan en de drugs zijn in beslag genomen.

Heeze: Sieraden weg bij inbraak

Zaterdagochtend rond 3.50 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Jan Deckersstraat. Een ruit werd vernield. Een onbekende hoeveelheid sieraden is weggenomen.

Veldhoven/Eindhoven: Politie houdt verdachte steekpartij aan

Op het politiebureau aan de Mathildelaan is zaterdagochtend rond 5.20 uur een 54-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij zou eerder die nacht op de Sondervick in Veldhoven een 43-jarige man uit Veldhoven met een mes in zijn hals gestoken hebben nadat zij een onenigheid kregen in een horecagelegenheid. Daarna ging hij er vandoor. Hij kwam zich later op het bureau in Eindhoven melden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en mocht na behandeling van zijn wond naar huis.