Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Winterwijk - drie boetes voor bromfietser

De politie heeft vrijdagavond 9 juni omstreeks 21.00 uur een 28 jarige bromfietser uit Winterswijk voor drie overtredingen beboet. De man viel op omdat hij op zijn scooter in de voetgangerszone van de Ratumsestraat reed. Hij droeg geen helm, kon niet aantonen dat de scooter verzekerd was en bij de alcoholcontrole blies hij een A-indicatie. De man werd hierop meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij niet boven de toegestane alcoholgrens zat. De man kreeg een boete voor rijden in de voetgangerszone, een boete voor het niet hebben van een geldig bromfietscertificaat en één voor onverzekerd rijden.

Varsseveld - brand in woning

In een woning aan de Dominee Thomsonstraat in Varsseveld is zaterdagochtend 10 juni rond 7.45 uur brand ontstaan. De 27 jarige bewoner lag boven te slapen toen hij wakker werd van de rook. Hij kon de woning verlaten via de keuken en heeft direct de brandweer en de buren gewaarschuwd. De brandweer had de brand snel onder controle en er zijn geen gewonden gevallen. De brand is vermoedelijk ontstaan door een achtergelaten sigaret op de bank in de woonkamer.

Aalten - vrachtwagen uitgebrand

Vrijdagochtend 9 juni rond 11.30 uur is op de Dinxperlosestraatweg een vrachtauto geladen met zonweringen uitgebrand. De bestuurder, een 73 jarige man uit Genemuiden, rook onder het rijden brandlucht en er kwam rook in de cabine. De bestuurder kon de vrachtauto op tijd verlaten, maar liep brandwonden op aan zijn hand. De vrachtauto is uitgebrand en moest worden afgesleept. De brand is vermoedelijk ontstaan in het motorcompartiment.

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Simone Boosman 055 - 548 6648