Verzamelberichten Zaterdag


Flinke buit bij winkeldiefstallen

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag zijn door de bedrijfsbeveiliging van een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch twee Slovenen, een 30 jarige vrouw en een 50 jarige man, betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Beiden probeerden er met gestolen kledingstukken met een totale waarde van 930 euro vandoor te gaan. Het tweetal is door de politie ingesloten en in verzekering gesteld.

Diezelfde middag werd in een winkel aan de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch een 28 jarige Amsterdammer aangehouden. Hij zag kans om met schoenen, slippers en een jurk, totale waarde 400 euro, aan te haal te gaan. Hij was met de gestolen spullen de winkel uitgerend en kon na een achtervolging te voet op de Tolbrugstraat worden aangehouden.

In beide gevallen maakten de dieven gebruik van een geprepareerde tas, ter voorkoming dat de alarmpoortjes in werking worden gesteld.

Aanranding

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag heeft de politie een 38 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De man, die behoorlijk dronken was, wordt er van verdacht in een winkel aan het Wielsem een vrouwelijk personeelslid onzedelijk te hebben betast. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Mishandeling

Vlijmen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34 jarige man uit Vlijmen aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 23 jarige ex-vrouw op de Konijnenbergstraat in Vlijmen te hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten.

Vandalisme

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Hinthamerstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 27 jarige man aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat er een glas gegooid werd en voor de politieauto op de weg kapot viel. Getuigen wezen de verdachte aan als zijnde de dader. Hij was behoorlijk onder invloed en is aangehouden terzake baldadigheid. Hij is na verhoor met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.

Met scootmobiel onderuit in bocht

Schijndel Een 69 jarige man uit Schijndel is vrijdagavond met zijn scootmobiel in de bocht van de Zwembadweg naar de Avantilaan onderuit gegaan. Hij had de bocht te scherm genomen en kantelde met zijn voertuig. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is van hem een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van alcoholhoudende drank was.

Verkeersongeval met letsel

Vught Vrijdagavond werd op de Boxtelseweg een 63 jarige fietsster uit Vught aangereden door een 26 jarige automobilist uit Boxtel. De vrouw fietste in de richting Vught. De automobilist reed in dezelfde richting, wilde haar inhalen, maar moest plotseling weer uitwijken omdat er uit tegengestelde richting een auto naderde. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Verdachten van fietsdiefstal

Schijndel In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Rooiseheide twee 17 jarige Schijndelnaren aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Het duo had geen zin om naar huis te lopen en verklaarde de fiets op de Langstraat van de onbekende eigenaar te hebben geleend. Het duo is na verhoor in vrijheid gesteld.

Verdachte van woninginbraak

Schijndel Vrijdagavond is aan de Molenstraat in Schijndel een 49 jarige Algerijn aangehouden op verdenking van woninginbraak.

De bewoners van de woning kwamen thuis en zagen dat de voordeur op een kier stond. In de woning werd de verdachte aangetroffen. Zij hebben de verdachte opgehouden tot de politie kwam. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

Onder invloed achter het stuur

Veghel Zaterdagmiddag zagen politieagenten tijdens hun surveillance een 61 jarige man uit Heeswijk Dinther op een terras van een horecabedrijf aan het Bolkenplein zitten. Kort daarna zagen zij dezelfde man in zijn auto over de Stationsstraat rijden en besloten hem te controleren. Het vermoeden van de agenten werd bewaarheid. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank en is aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt en de automobilist kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Rijbewijs kwijt en ingesloten wegens onbetaalde boetes

Uden Een 30 jarige man uit Kleve is zaterdagmiddag op de Rijksweg A50 onder Uden aangehouden. Hij reed met zijn auto met een snelheid van 176 kilometer per uur en werd herhaaldelijk betrapt op bumperkleven. Bij naamscontrole bleek dat hij wegens diverse veroordelingen nog voor een bedrag van 1842,16 euro aan geldboetes open had staan. De man is ingesloten en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gezochte verdachte aangehouden

Oss Zaterdagavond is in een woning aan de Fratershof in Oss een 21 jarige man aangehouden. Hij werd gezocht vanwege betrokkenheid bij een fietsdiefstal aan de Gerbrandylaan en een bedrijfsinbraak aan de Euterpehof begin mei dit jaar. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Dronken achter het stuur

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag is, op de Kloosterstraat in zijn woonplaats Oss, een dronken 45 jarige automobilist aangehouden. De man had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 13 uur. Bovendien moest de man voor drie eerdere veroordelingen terzake verkeersovertredingen nog een boetebedrag van 1020 euro betalen. Hij is ingesloten.

Verdachte van vernieling

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Geurdenhof in zijn woonplaats Oss een 18 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht van een aan genoemde straat geparkeerd staande auto de buitenspiegel kapot te hebben geschopt. De verdachte ontkent en is, na verhoor, op zaterdagmorgen in vrijheid gesteld.

Boete niet betaald

Nuland In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de A59 onder Nuland een 24 jarige man uit Vinkel aangehouden. Bij controle bleek dat hij nog een geldboete van 852 euro moest betalen. De man kon dat niet en is ingesloten. Hij moet nu 14 dagen lang een vervangende vrijheidsstraf uitzitten.

Schennispleger aangehouden

Oss Zaterdagmorgen is een 25 jarige man uit Oss aangehouden op verdenking van schennispleging. Hij heeft op de Kuipers Rietbergstraat aan een 26 vrouw zijn geslachtsdeel laten zien.

Verkeersongeval met letsel

Oss Zaterdagmorgen is op de Berghemseweg in haar woonplaats Oss een 63 jarige voetgangster aangereden. De vrouw stak via de oversteekplaats de weg over toen in achterwaartse een bestelauto naderde. De bestuurder van de auto, een 22 jarige Udenaar had de vrouw niet gezien en reed haar aan. Zij is voor behandeling aan een opgelopen hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.