* Home

* Nieuws

* Heren Competitie

* Dames Competitie

* Klassementen

* Play offs

* Promotie/degradatie

* Hockey op TV

* Overig

* Seizoen 2004-2005

10-6-2006 : RC Polo aast op Jamie Dwyer

Jamie Dwyer heeft een verbintenis afgesloten met het Spaanse RC Polo, waar ook de Nederlandse international Sander van der Weide hockeyt. Dit bericht stond afgelopen vrijdag in de Spaanse sportkrant Marca. Bestuurslid van RC Polo Walter Joosten bevestigt het nieuws over de Australische goaltjesdief. Bij Bloemendaal gaan ze er vanuit dat Dwyer komend seizoen gewoon nog op 't Kopje hockeyt.

Joosten is een Nederlander, die al jaren in Barcelona woont. Volgens het met een Spaanse vrouw getrouwde bestuurslid van RC Polo heeft de club al enige tijd contact met Dwyer, die tijdens de olympische finale van Athene tegen Nederland de winnende goal voor zijn rekening nam. `We zijn al heel lang met Jamie Dwyer in onderhandeling en komend seizoen speelt hij voor ons.'

Contractbreuk

De Spaanse club heeft tijdens de onderhandelingen met Dwyer geen contact gehad met de Bloemendaalse hockeyclub. `We hebben begrepen dat hij niet vast zat aan een contract met Bloemendaal. Dus dat hij geen contractbreuk hoefde te plegen om naar ons te komen', zegt Joosten. De Bloemendaalse voorzitter Quintin Dike spreekt dit laatste tegen. Wij hebben met Jamie Dwyer een contract tot en met juni 2007 en gaan er vanuit dat hij dit contract gewoon uitdient.'

Opheldering

Binnenkort wordt Dwyer volgens Joosten officieel gepresenteerd als de nieuwe aanwinst van RC Polo, waar ook de afgelopen seizoen voor Amsterdam spelende Pol Amat gaat hockeyen. Vanwege het contract met Bloemendaal is het alleen nog maar de vraag of de overstap op korte termijn door kan gaan. Komende maandag arriveert Dwyer volgens Dike terug in Nederland. De goaltjesdief zal wellicht opheldering kunnen geven over de vreemde zaak. (JB)

---

Oranje Zwart...
Oranje Zwart heeft afscheid genomen van Jay Stacy. De Australiër keert terug naar zijn vaderland om een huis te bouwen.

Lees meer >>
Rob Short...
Paul van Ass wordt de nieuwe coach van de heren van HGC. Hij zal worden geassisteerd door Carlo Daniels. Daarnaast keert Rob Short terug bij HGC.