Ingezonden persbericht

Jazz in LV juni/ juli 2006

Juni: Nederland Jazzland.

Lantaren/Venster programmeert in juni uitsluitend Nederlandse jazzartiesten. Nu de eerste Rotterdam-editie van het North Sea Jazz Festival voor de deur staat willen we laten zien hoe hoog het niveau van de Nederlandse jazz is.

Anton Goudsmit: Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink

Bezetting: Anton Goudsmit - gitaar, Efraim Trujillo - tenorsax, Jeroen Vierdag - bas, Martijn Vink - slagwerk
za 10 juni, 21:00, E 13,- / E 11,-

Anton Goudsmit: Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink

Met zijn vurig, intens gepassioneerd gitaarspel heeft Goudsmit zich ontwikkeld tot een multi-inzetbare muzikale kameleon, die zich thuis voelt in uiteenlopende stijlen als jazz, improvisatie, pop en funk.
De veelzijdige en innovatieve gitarist zette jarenlang zijn talent voor anderen in, maar drukt meer en meer zijn eigen stempel op de muziek die hij speelt.
Dit is te horen in zijn kwartet Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink.
Als geen ander weet hij groove en impro altijd te combineren. Hij varieert van funky jazzrock tot ingehouden blues, van vette grooves tot swing in een 7/4 maat.

Bezetting:
Anton Goudsmit - gitaar
Efraim Trujillo - tenorsax
Jeroen Vierdag - bas
Martijn Vink - slagwerk

Sean Bergin's Song Mob

Alles draait om drie bijzondere vocalisten: Mola Sylla, Phil Minton en Maggie Nicols. Alle drie meesters in de improvisatie, net als de zeven topmusici in de Mob-gelederen.
za 24 juni, 21:00, E 15,- / E 13,-

Sean Bergin's Song Mob

Eet- en drinkliederen, marktliederen, moordliederen en hunkerende liefdesliederen komen tot bloei in vermomde improvisaties, corrupte ritmes en mysterieuze melodieën. Sinds zijn komst naar Nederland in 1975 heeft de Zuid-Afrikaanse saxofonist Sean Bergin (Durban, 1948) zich onmisbaar gemaakt in de geïmproviseerde scene.
Zijn project Song Mob heeft Afrikaanse zang als inspiratiebron. Alles draait om drie bijzondere vocalisten. Alle drie meesters in de improvisatie, net als de zeven topmusici in de Mob-gelederen.

Bezetting:
Sean Bergin: sax, penny wistle, ukelele, zang
Han Bennink: slagwerk
Franky Douglas: gitaar
Ernst Glerum: contrabas
Walter Lampe: piano
Maggie Nicols: zang
Mary Oliver: viool
Mola Sylla: zang
Wolter Wierbos: trombone

Special: Eric Vloeimans met Ramón Valle Trio

Lantaren/Venster sluit het seizoen met een special project. Bezetting: Eric Vloeimans: trompet, Ramón Valle: piano, Omar Rodriguez Calvo: bas, Liber Torriente: drums.
vr 23 juni, 21:00, E 15,- / E 13,-

Lantaren/Venster sluit het reguliere seizoen met een special project. Eric Vloeimans speelde eerder duo met de Cubaanse meesterpianist Ramón Valle. Dit keer neemt Ramón zijn twee compagnons mee.

Bezetting:
Eric Vloeimans: trompet
Ramón Valle: piano
Omar Rodriguez Calvo: bas
Liber Torriente: drums

De jazzconcerten worden geprogrammeerd i.s.m. Stichting Jazz International Rotterdam.

Als extra in juni: JAZZ UP YOUR MIND

Altijd al meer van jazz willen weten? Dit is uw kans! Op initiatief van Studium Generale en Kunstzaken van de Erasmus Universiteit Rotterdam i.s.m. studievereniging Histartes, Jazz International Rotterdam en Lantaren/Venster, wordt een programma georganiseerd waarin jazzmuziek en jazz in een sociaal-culturele context centraal staan.

Make Up Your Jazz Head!
Workshop
Do 1 juni, 20:00, E 3,-

Freedom Of Jazz
Lezingen & Discussie
Do 8 juni, 20:00, E 3,-

Juli 2006: North Sea Round Town

L/V presenteert: John Zorn Acoustic Masada

In het kader van North Sea Round Town.
Bezetting: John Zorn: altsax Dave Douglas: trompet, Greg Cohen: bas, Joey Baron: drums.
wo 12 juli, 21:00, E 30,- / E 25,-

Iedere rechtgeaarde fan van John Zorn heeft waarschijnlijk tientallen cd's van Acoustic Masada in de kast staan. Je zou bijna gaan geloven dat dit kwartet de enige band is van dit New Yorkse 'enfant terrible' - zoveel albums heeft hij met deze bezetting al uitgebracht. Toch is Acoustic Masada maar het topje van Zorns creatieve ijsberg: er is ook nog een Electric Masada, het punk/trash georiënteerde Naked City en een hele reeks solo-cd's. Als solo-artiest componeert hij onder meer filmmuziek (de reeks Filmworks), orkestwerken, strijkkwartetten en trio's - de productie van John Zorn is zo omvangrijk dat het bijna griezelig is. De saxofonist en componist verwerpt iedere vorm van etikettering en categorisering en beweegt zich eigenlijk maar in een wereld: die van de muziek.

Om, geheel tegen de wil van Zorn in, de muziek van Acoustic Masada toch enigszins te duiden, moet gedacht worden aan een muzieksoort die zich beweegt op een terrein waar de Joodse volksmuziek grenst aan het gedachtegoed van Ornette Coleman. De leden van Masada hebben in de afgelopen vijftien jaar een volkomen intuïtieve manier van spelen ontwikkeld. Het repertoire van de band is enorm. Daarom blijft ieder concert ook voor de leden spannend. Zorn kiest ter plekke uit de meer dan honderd stukken tellende Masada canon welke compositie gespeeld zal worden, een ritueel dat iedereen scherp houdt.
Acoustic Masada gaf een onvergetelijk concert tijdens het North Sea Jazz Festival 2005. Nu presenteert Lantaren/Venster deze uitermate bijzondere band in het kader van het North Sea Round Town programma.

Bezetting:
John Zorn: altsax
Dave Douglas: trompet
Greg Cohen: bas
Joey Baron: drums

North sea jazz nightlabs
14,15,16 juli

Tijdens het North Sea Jazz Festival zullen op 14,15,16 juli 2006 drie "nightlabs" worden georganiseerd, waarbij wordt samengewerkt met internationale solisten en speciale gasten. De voorstellingen vinden plaats in de grote zaal van Lantaren/Venster. Van de nightlabs wordt een uitgebreid beeldverslag gemaakt, dat gedeeltelijk live zal worden uitgezonden (meer info volgt z.s.m.).

aanvang op 14 en 15 juli:23.00 uur en op 16 juli 22.00 uur. Nader info volgt.

---- --

North Sea 'Round Town Sessions Dizzy Jazz Café

Maandag 10 Juli , Dizzy Jazz Café

The Summerschool Concerts

Voor de pauze: Harold's Jazz Trio
Na de pauze: Tommy's Small Big Band

Voorafgaand aan North Sea Jazz Festival organiseert het Rotterdams Conservatorium, Codarts, een Summerschool. Gerenommeerde internationale jazz artiesten worden door het conservatorium uitgenodigd om masterclasses te geven aan studenten en (semi)professionals. De Summerschool concerten in Dizzy zijn het resultaat van een week hard werken met deze topmusici. Op maandag zullen de klassen van pianist Harold Danko (Chet Baker, Gerry Mulligan, Thad Jones/Mel Lewis Bigband) en saxofonist Tommy Smith (Gary Burton) hun kunsten vertonen.

Aanvang: 22:00 uur Toegang: gratis toegang

Adres:
Dizzy Jazz Café
's Gravendijkwal 127
3021 EK Rotterdam
Tel: 010-4773014

Dinsdag 11 Juli , Dizzy Jazz Café

The Summerschool Concerts

Voor de pauze: John's Music
Na de pauze: Adam's Groove

Voorafgaand aan North Sea Jazz Festival organiseert het Rotterdams Conservatorium, Codarts, een Summerschool. Gerenommeerde internationale jazz artiesten worden door het conservatorium uitgenodigd om masterclasses te geven aan studenten en (semi)professionals. De Summerschool concerten in Dizzy zijn het resultaat van een week hard werken met deze topmusici. Op dinsdag zullen de klassen van gitarist John Abercrombie (Jack DeJohnette, Billy Cobham) en drummer Adam Nussbaum (John Scofield, Sonny Rollins) hun kunsten vertonen.

Aanvang: 22:00 uur Toegang: gratis toegang

Adres:
Dizzy Jazz Café
's Gravendijkwal 127
3021 EK Rotterdam
Tel: 010-4773014

Woensdag 12 Juli , Dizzy Jazz Café

The Summerschool Concerts

Voor de pauze: Hein's European Quintet
Na de pauze: Gary's Fusion Group

Voorafgaand aan North Sea Jazz Festival organiseert het Rotterdams Conservatorium, Codarts, een Summerschool. Gerenommeerde internationale jazz artiesten worden door het conservatorium uitgenodigd om masterclasses te geven aan studenten en (semi)professionals. De Summerschool concerten in Dizzy zijn het resultaat van een week hard werken met deze topmusici. Op woensdag zullen de klassen van contrabassist Hein van de Geyn (Philip Catherine, Dee Dee Bridgewater) en elektrisch bassist Gary Willis (Wayne Shorter, Tribal Tech) hun kunsten vertonen.

Aanvang: 22:00 uur Toegang: gratis toegang

Adres:
Dizzy Jazz Café
's Gravendijkwal 127
3021 EK Rotterdam
Tel: 010-4773014

Donderdag 13 Juli , Dizzy Jazz Café

Warming up concert North Sea 'Round Town
Hans Mantel - contrabas
Rob van Bavel - piano
Hans van Oosterhout - drums
+ Mistery Guest

Op de vooravond van het North Sea Jazz Festival zal er in het kader van het North Sea 'Round Town een hoop gebeuren in de stad. Ook Dizzy zal deze donderdagavond van de partij zijn met een spetterend optreden van een zeer gerenommeerd internationaal artiest in samenwerking met een van Nederlands beste ritmesecties.

Aanvang: 22:00 uur Toegang: gratis toegang

Adres:
Dizzy Jazz Café
's Gravendijkwal 127
3021 EK Rotterdam
Tel: 010-4773014

Vrijdag 14 Juli, Zaterdag 15 Juli, Zondag 16 Juli, Dizzy Jazz Café

North Sea 'Round Town Sessions
Huistrio:
Hans Mantel - contrabas
Rob van Bavel - piano
Hans van Oosterhout - drums

Nederlands:
Zoals in alle grote steden, die een levendige jazzscene hebben, springt er wel een club uit, die de spil is waar alles om draait. In Rotterdam is Dizzy de plek waar al meer dan 30 jaar nationale en internationale optredens plaats vinden. De optredens weerspiegelen het hoge niveau van de Nederlandse jazzmusici en hun buitenlandse gasten. De kwaliteit van de internationale keuken benadert bijna de overweldigende atmosfeer die een huis vol musici met zich meebrengt.

Tijdens het North Sea Jazz Festival zal Dizzy gastheer zijn voor zowel lokale als internationale jazzmusici en hen de mogelijkheid bieden om met Nederlands meest gewilde ritmesectie te spelen. Voor het publiek is dit de gelegenheid om hun favoriete artiesten in een ontspannen ambiance te zien en horen spelen.

Engels:
Every city in the world that has a thriving jazz scene, has one or more clubs as its nucleus.
For thirty years now "Dizzy" in Rotterdam has been at the centre of one of the most exciting jazz scenes on the European continent.
It continues to be the central meeting place for Dutch jazz musicians and an increasingly popular watering hole for visiting musicians from overseas.
The high level of Dutch jazz is reflected by the bands that play this great room. The quality of the food is only matched by the great atmosphere that comes with a house full of musicians. In other words: A GREAT HANG!

During the North Sea Jazz Festival Dizzy will be hosting musicians from Holland and abroad and give them the opportunity to play with Holland's most wanted rhythm section. It will give the audience the unique experience to hear their favourite musicians perform in a relaxed after hours atmosphere.

Deur open om 23:30 uur. Toegang: Euro 12,50 bij de deur

Adres:
Dizzy Jazz Café
's Gravendijkwal 127
3021 EK Rotterdam
Tel: 010-4773014

---- --

De randprogrammering van het North Sea Round Town Festival
North Sea Round Town 1-17 juli 2006.

'North Sea Round Town 2006' is een omvangrijk en ambitieus Fringe Festival dat zich over een periode van ruim twee weken uitstrekt.
Tijdens het NSJF brengt dit Fringe Festival in Rotterdam op tal van locaties concerten en andere activiteiten, onder meer in de vorm van afterparty's tot in de vroege ochtend.
Een goede reden om eerder naar Rotterdam te komen. Een gedetailleerd programma wordt nader bekend gemaakt.

2 filmfestivals:
Cinema en Jazz: 'Documentaires' in het Bibliotheektheater.
Documentaires over de jazzgeschiedenis en/of bekende jazzmusici.
4 juli: 'New Orleans' met o.a. Billie Holiday en Louis Armstrong (1947)
6 juli: 'Jazz, the intimate art' met o.a. Dizzy Gillespie en Dave Brubeck.
11 juli: 'Jazz at the Apollo Theatre' (Rhythm and Blues Revue, 1956)
13 juli: 'To the Count of Basie'

Cinema en Jazz: 'In concert' in de Centrale Bibliotheek.
Concertregistraties van jazzmusici.
1 juli: Billie Holiday- 'The ultimate collection'
8 juli: The Rosenberg Trio - 'Live in Samois'.
15 juli: Joost Lijbaart - 'Group of Friends' en 'Live at the North Sea Jazz Festival 2003'

3 tentoonstellingen
Tentoonstelling 'Jazz in Nederland' in de Centrale Bibliotheek.
Deze tentoonstelling is samengesteld door het Nederlands Jazz Archief.. (3 t/m 30 juli)
5 juli: Opening met 'Het Artvark Saxophone Quartet'.

Jazz Art Rotterdam in: Hilton Hotel, Bilderberg Parkhotel, Jazzcafe Dizzy, Cafe des Arts, Restaurant Land van Waas, galerie Pakhuis 6 boekhandel Donner en Lantaren/Venster. Exposities met aan jazz gerelateerde fotografie en kunst.
Fotografen: Paul Bergen, Rico d'Rozario, Jim Marshall, Joke Schot, Peter van Breukelen.
Kunstenaars: Sam Middleton, Easton Davy, Kees Okx, Nick Oudshoorn, Guusje Kaayk, Roman Nogin, Menno Schmitz, Weert/Witvoet, Zsuzska Cermak, Peter Hofland.
(2 juli tot 15 augustus)

Jazzcollectie Bibliotheek Rotterdam en Centrale Discotheek.
Presentatie van 5000 stuks jazzbladmuziek, boeken en tijdschriften over jazz, leermethodes en digitale bestanden en de unieke collectie jazz: meer dan 34.000 cd's, 500 muziek- dvd's en ruim 10.000 lp's. (de maand juli)

Jazz en literatuur
"Letter-lick" Een nacht over jazz en literatuur door Boek- en Muziekhandel Donner in samenwerking met het Letterenhuis Rotterdam met o.a. Adriaan Jaeggi (dichter en trombonist), John Schoorl (schrijver, dichter), Martin Schouten (o.v.) (schrijver)
Jules Deelder (dichter, schrijver, dj, drummer), Monsieur Dubois (Danceable Hardjazz) (Woensdagnacht van 12 op 13 juli)

3 Lezingen
'Misha Mengelberg' in het Bibliotheektheater.
Het Nederlands Jazz Archief houdt een lezing over het Mischa Mengelberg/Piet Noordijkkwartet. (5 juli)

'Oorlogsjazz' in het Bibliotheektheater.
Bert Vuijsje, vertelt en laat aan de hand van zeldzame muziekopnamen horen hoe er tijdens de oorlog in ons land onversneden jazz werd gespeeld, soms zelfs op bevel van de Duitse bezetter. (12 juli)

'Inwijding in Jazz' een driedelige cursus in Boekhandel Donner en IT records.
Jaap Gerritse laat u kennismaken met jazzmuziek. 24 juni, 1, 8 juli van 11.00 tot 12.30 uur. Met op 8 juli een optreden van het 'Tom Beek Quartet.'

Codarts Summerschool
Codarts Hogeschool voor de Kunsten, 'Jazz around the World'
Ongeveer 64 studenten leren van, en spelen samen met docenten als Gerard Percenser, Tommy Smith, Harold Danko, Hein van de Geyn, David Linx en Gary Willis. Acht nieuwe bands zullen spelen op verschillende locaties in Rotterdam, waaronder het Doelencafé en de Schiecentrale. (7 t/m 13 juli)

North Sea Round Town Festivalcafé, Café-restaurant Floor
10 juli. Codarts Summerschool Concert', Jazz Around the world.
20:00 uur. 'Gerard's Ensemble.'
21:30 uur. 'Gary's Fusion Group.'

11 juli. Codarts Summerschool Concert', Jazz Around the world.
20:00 uur. 'Harold's Jazz Trio.'
21:30 uur. 'Davids's Jazz Choir.'

12 juli. Codarts Summerschool Concert', Jazz Around the world.
20:00 uur. 'John's Music.'
21:30 uur. 'Tommy's Small Big Band.'

14 juli. 13.00 uur. 'Rob van de Wouw's JazzBreak.'

15 juli. 13:00 uur 'Artvark Saxofoon Quartet.'

16 juli. 13.00 uur. 'Marloes Jager & Friends.'

11 Warming Up concerten
Doelencafé, 'Darjeeling', Jazzy Lounge & Tropical Soul (7 juli)
Humanitas, vestiging De Leeuwenhoek 'Quintet Mortale'(8 juli)
Doelencafé, 'Ákos Laki & Laki Latino', Balkan, Latinjazz ( 8 juli)
Doelencafé, 'Cuban Spirits', Latin Jazz (9 juli)
Doelencafé, 'Mdungu', Afrobeat (10 juli)
Grandcafé Restaurant Engels North Sea Round Town Informatiepunt
Codarts Summerschool Concert', Jazz Around the world. 21:00 uur. 'John's Music.'
22:30 uur. 'Adam's Groove.' (10 juli)
Doelencafé, 'Codarts Summerschool Concert', Jazz Around the world (11 juli)
Grandcafé Restaurant Engels North Sea Round Town Informatiepunt
Codarts Summerschool Concert', Jazz Around the world. 21:00 uur. 'Gerard's Ensemble.' 22:30 uur. 'Hein's European Quintet.' (11 juli)
Doelencafé, 'Codarts Summerschool Concert', Jazz Around the world (12 juli)
Grandcafé Restaurant Engels North Sea Round Town Informatiepunt
Codarts Summerschool Concert', Jazz Around the world. 21:00 uur. 'Harold's Jazz Trio.' 22:30 uur. 'David's Vocal Choir.' (12 juli)
Humanitas, vestiging Akropolis,'Quintet Mortale'(12 juli)

3 Jazz-rondvaarten
'Rederij Thor, 'Tapasboot.' - Tapas en live muziek ( to be announced ) 2, 6, 9, 13 en 16 juli
'Rederij Thor, 'Indian Curry boot.' - Curry en live muziek ( to be announced ) 5 en 12 juli
'Rederij Thor, 'Loungen, lunchen.' en live muziek (to be announced) 14, 15 en 16 juli
Rederij Hollands Glorie. 'Live jazz aan Boord van de Donnerboot' rondvaart over de Maas (14, 15, 16 juli)

Openingsconcert 12 juli
Theater Lantaren/Venster presenteert John Zorn Acoustic Masada met John Zorn - alt sax, Dave Douglas - trompet, Greg Cohen - bas, Joey Baron - drums. Toegang: E 30,- / E 25,-

7 openingsconcerten op 13 juli
Dizzy Jazz Café, 'Internationale Mistery Guest'
Holland Casino, 'Saskia Groenenberg Septet.' 22.00 uur
Doelencafé, 'Codarts Summerschool Concert', Jazz Around the world.
Nighttown, 'Jamie Lidell & Support Act' E 15 ex lidmaatschap
Rotown, 'Alice Russell' (UK).
Four Seasons Chinees fusion restaurant, 'Darjeeling.' Jazzy Lounge & Tropical Soul
WaterFront, 'Jules Deelder met Benjamin Herman Trio'

9 sessies en afterparty's
Dizzy Jazz Café, '3 North Sea Round Town Sessions', lokale en internationale jazzmusici. (14,15,16 juli.)
Lantaren/Venster, 'Numoon Nightlabs' (14,15, 16 juli.)

Off Corso, 'Soulid' North Sea Round Town Afterparty, met: Flowriders, Nelson & Djosa, Dj Leroy Rey, Dj St. Paul, Dj Chezz. (14 juli.)

Nighttown, 'Deelder Rythm met Jules Deelder, Ger Sax van Voorden, Ardy Besemer.'Afterparty. (14 juli)
WaterFront, 'Easy Aloha's met Benjamin Herman en David Kweksilber. (14 juli)
Rotown, 'Dig This, Hosted by DJ Maestro. .with various special guests. (14 juli)
Schiecentrale. School Final Evening Mini-Festival
Harold's Jazz Trio, Tommy's Jazz Big Band, Gerard's Ensemble, Gary's Fusion Band, Hein's European Quintet, David's Vocal Choir, John's Transatlantic Quintet, Adam's Groove Band. (13 juli)
Nighttown. It's My Afro Steppin' Featuring Anthony David, Bilal, Caprice, Tha 'Afrodisiac Soundsystem And Code Red. Groovy soul sounds met funk, hiphop en jazz invloeden (15 juli)

Jazz Walk-Round-Town
Walk Around neemt u mee de stad in en weet u meer te vertellen over de Jazzcultuur in Rotterdam. De Jazzcafés, en de spots die alles met Jazz te maken hebben!

Jazz lunchconcerten op 14, 15, 16 juli.
Boekhandel Donner en It-records, 'Live Jazz'
Jazzcafé Hoofdstuk II. en Pegasus Nautic Events. 'B-Trio.'
Maritime Hotel Rotterdam, 'West-End Trio.'
Four Seasons Chinees fusion restaurant, 'Darjeeling.' Jazzy Lounge & Tropical Soul.
Beursplein, 'Lunchconcert' (15 juli)
Grandcafé Restaurant Engels North Sea Round Town Informatiepunt 'Thomas en Claudia Duo.' Jazz borrel (met tapas arrangement) (14 juli)
Doelencafé, 'Saskia Groenenberg Vocale Swing' (14 juli)
Loungeterras Prachtig@, 'Dutch Aerophonic Orcestra.' (14 juli)
Winkelpassage Plaza, 'Warman & Bergamin.' (14 juli)
Café Brasserie Dudok Rotterdam. Dudok Live 'Live muziek.' Band to be announced (14 Juli)
Orange Flagship Store, Zangeres 'Roos + pianist.' (14 juli)
Doelencafé, 'Magda Mendes Kwartet, Brazilian Jazz' (15 juli)
Loungeterras Prachtig@, 'Charli Green Bigband.' (15 juli)
De Laurenskerk, Eric Vloeimans, trompet, Jeroen van Vliet, orgel, Michael Moore, klarinet. 'Orgel Anders' (15 juli)
Rotown, Crimejazz Presents Jeruma (Nl) + Sabrina Starke (NL) (15 juli)
Winkelpassage Plaza, 'Tripartido.' (15 juli)
Café Brasserie Dudok Rotterdam. Dudok Live 'Live muziek.' Band to be announced, Vrijdag (15 Juli)
Orange Flagship Store'Scally Matic Orchestra.' (15 juli)
Loungeterras Prachtig@, 'Rotterdam Jazz Orchestra.' (16 juli)
Winkelpassage Plaza, 'Dixieland Cracker Jacks.' (16 juli)
Grandcafé Restaurant Engels North Sea Round Town Informatiepunt
'Margriet Sjoerdsma Quartet.' Jazzlunch, (16 juli)
Café Brasserie Dudok Rotterdam. Dudok Live 'Live muziek.' Band to be announced, Vrijdag (16 Juli)
Orange Flagship Store 'The Auratones met special guest.' (16 juli)

Radio en TV.
"Rotterdam Jazz-stad." Festivalnieuws op TV Rijnmond. (9-17 juli)

"Registraties van optredens en jamsessies." door Radio Rijnmond. (9-17 juli)

Gedetailleerde programmainformatie wordt bekend gemaakt in de regionale bladen, in twee speciale 'North Sea Round Town' uitgaven en op de website, www.northsearoundtown.com

North Sea Round Town is ontwikkeld door de stichting Rotterdam International Fringe Festival in samenwerking met Rotterdam Festivals, de gemeente Rotterdam, de Ondernemers Federatie 'Rotterdam City' en het North Sea Jazz Festival.

Financiers:
Rotterdam Festivals
Dienst Kunst en Cultuur

Fondsen
Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam
Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland
Stichting Bevordering van Volkskracht
Van Leeuwen Van Lignac Stichting
Stichting VSBfonds Rotterdam
Stichting Elise Mathilde
Van Ommeren - De Voogt Stichting

Hoofdsponsors North Sea Round Town
Wegener
E.On

Sponsors
Grolsch
JVC
Holland Casino

---- --