Nationale Hobbystempel- en Scrapbookdag 2006

Het evenement voor alle scrapbook-en stempelhobbyisten

EINDHOVEN, 20060524 -- Op 10 juni zullen wederom tientallen kraampjes met demonstraties en "make-it's-and-take-it's" de bezoekers kennis laten maken met zowel de stempel- als de scrapbook-hobby. De nieuwste snufjes op stempel- en scrapgebied en de nieuwste accessoires zullen er zijn. Voor de koopjesjagers staan er op het buitenterrein ook diverse kraampjes met stempels en hobbymaterialen die in de uitverkoop zijn. De toegang is gratis.
De Nederlandse Stempelclub, Quinten Matsyslaan 35 Eindhoven
(Gemakkelijk te bereiken, genoeg parkeerruimte en het openbaar vervoer stopt voor de deur)



Dagelijks zijn vele tienduizenden hobbyisten bezig met hobbystempelen, al dan niet in combinatie met scrapbooking. Dit laatste is een hobbytak die de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen. Dat de mogelijkheden hiermee eindeloos veel zijn (door de vele technieken) blijkt wel uit het enorme aantal demonstraties dat hierin gegeven wordt in buurthuizen, hobbywinkels en bij de mensen thuis.

Op de Nationale Hobbystempel- en Scrapbookdag op 10 juni in Eindhoven is iedereen welkom. Van jong tot oud. Er is voor ieder wat wils. Op de Nationale HobbyStempel-en Scrapbookdag kan men tevens zien hoe hobbystempels gemaakt worden. Het productieproces is de laatste honderd jaar niet veel veranderd en is dus nog heel ambachtelijk. Er zal o.a. te zien zijn hoe het rubber van de stempels in grote machines gebakken wordt.

Scrapbooking is de nieuwste hype en heel goed te combineren met stempels. Deze, uit Amerika overgewaaide hobby, is erg populair in Nederland. Het is de bedoeling dat foto's op een creatieve manier in een fotoalbum verwerkt worden met behulp van achtergrondpapier, stempels, embellishments en veel meer. Tienduizenden mensen in Nederland scrappen al en overal ontstaan scrapclubjes en speciale scrapwinkels.

Zo'n 100 vrijwilligers zullen deze dag weer tot een groot succes maken.