Gemeente Zevenaar


Eerste paal nieuwbouw Schilderspoortschool

Op maandag 12 juni 2006 wordt op feestelijke wijze de eerste paal geboord van het nieuwe gebouw van de regionale school voor speciaal basisonderwijs De Schilderspoort.

Vanuit de verschillende locaties wandelen de leerlingen naar de bouwplaats aan de Mercurion nummer 36. De 340 leerlingen worden daar om 10.00 uur verwacht. Zij worden verwelkomd door de ceremoniemeesters Rob en Ilse, die ook het verdere programma zullen leiden.

Wethouder Niko Wiendels spreekt de leerlingen, leerkrachten, bestuur, ouders en andere belangstellenden toe. Waarna hij samen met Aad Wijntjes, de directeur van de school, met een druk op de knop het confettikanon afschiet en de boor/heimachine in werking stelt.

Met het afschieten van het confettikanon worden ook ballonnen losgelaten waaraan naamkaartjes van de leerlingen zijn bevestigd. Bouwbedrijf Goldewijk organiseert deze ballonnenwedstrijd.

Om de leerlingen een beeld te geven van wat er komen gaat in de afgegraven bouwput, krijgen alle leerlingen een kleurenfolder van Architectenbureau Spring met een presentatie van het nieuwe gebouw.

Tot slot brengen de leerlingen een speciaal schoollied ten gehore. Daarna gaan de ze voorzien van een versnapering weer terug naar de schoollocaties.

Als alles volgens plan verloopt dan kan het schooljaar 2007-2008 gestart worden in het nieuwe schoolgebouw.