Ingezonden persbericht


Laren, 12 juni 2006

Primeur bij Talpa: Samen chatten en tv kijken

Met ingang van maandag 12 juni introduceert Talpa een primeur. Als eerste Nederlandse televisiezender maakt Talpa het mogelijk vanachter de computer met anderen TV te kijken en tegelijkertijd te chatten. Gebruikers van MSN Messenger krijgen dagelijks vanaf 18.00 uur de mogelijkheid een activity window - een extra scherm - te openen waarin de livestream van Talpa is te zien. Vervolgens kunnen zij een andere gebruiker uitnodigen om mee te kijken en tegelijkertijd te chatten.

Eerder introduceerde Talpa al met groot succes een voetbalbot, die gebruikers dagelijks informeerde over het EK van Jong Oranje. Deze voetbalbot gaat ook verder tijdens het WK voetbal in Duitsland.

Instant Messaging is sterk in opkomst, met name onder jongeren. Momenteel hebben ruim 5 miljoen Nederlanders een MSN Messenger-account. Zij voeren bijna 70 miljoen gesprekken per dag.

Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Talpa en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma's die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.
---