Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Douwe Egberts introduceert Senseo® Cappuccino

De lekkerste thuiscappuccino met het gemak van Senseo

Utrecht, 12 juni - Thuis een cappuccino met één druk op de knop? Douwe Egberts Senseo maakt het nu mogelijk met de nieuwe Douwe Egberts Senseo cappuccino. Met deze innovatie maak je in luttele seconden een voortreffelijke koffie met een rijke schuimlaag. Hiermee speelt Douwe Egberts in op een steeds stijgende behoefte naar een makkelijke cappuccino voor thuis.

Toenemende vraag
In restaurants en cafés zijn de koffievarianten met opgeklopte melk zoals cappuccino en café latte al jaren aanhoudend populair. Ook thuis is koffie met melk populair: 65% van alle Nederlandse koffiedrinkers drinkt thuis wel eens koffie met (koffie)melk of creamer. De helft van deze groep geeft aan dat opkloppen van melk voor een cappuccino thuis gewoon téveel werk is. Vanaf juni 2006 komt Douwe Egberts met de oplossing; met de Senseo Cappuccino pads maak je thuis in een handomdraai een cappuccino met rijke schuimlaag.

Gemak & Smaak
Douwe Egberts heeft de nieuwe Senseo Cappuccino pads speciaal ontwikkeld voor het bekende Philips Senseo koffiezetapparaat. Een pad geeft één kopje cappuccino en wordt gebruikt in de dubbele padhouder. De koffie bestaat grotendeels uit pure Arabica-bonen met een speciaal voor Douwe Egberts Senseo Cappuccino ontwikkelde magere creamer. Dankzij consumententesten heeft Douwe Egberts de perfecte melange en smaak van beide componenten weten te bereiken. Deze testen toonden ook aan dat consumenten voorkeur geven aan ongezoete cappuccino. Hierdoor bevat een kopje Senseo Cappuccino slechts 35 calorieën.

Innovatie
Om een goede cappuccino te realiseren bedacht Douwe Egberts de zogenaamde 'honeycomb', een reservoir dat lijkt op een honingraat en dat de creamer bevat. De honeycomb heeft twee functies: in de eerste plaats zorgt hij dat de creamer goed oplost en daarnaast garandeert hij optimale extractie van de koffiesmaak. Voor de productie van de Douwe Egberts Senseo Cappuccino pads werd een compleet nieuwe productielijn ontwikkeld.

Douwe Egberts Senseo Cappuccino is vanaf juni 2006 te verkrijgen.De te verwachten consumentenprijs van Douwe Egberts Senseo Cappuccino zal ongeveer 1,99 euro zijn per 10 pads.

Noot aan de redactie,