Gemeente Son en Breugel


Politieberichten 14 juni 2006

Aanpak Huiselijk Geweld
Donderdagavond 1 juni werd in Breugel een 57 jarige inwoner van Breugel aangehouden nadat hij zijn echtgenote met de dood had bedreigd. De man is ingesloten op het hoofdbureau in Eindhoven.

Diefstal uit postauto
Vanaf de Rooijseweg werd tijdens een postbestelling een postpakket ontvreemd uit de TPG bestelauto. De deur van de bestelauto was niet afgesloten tijdens de postbestelling.

Inbraak garage Rooijseweg
Vrijdag 2 juni werd er tussen 08.00 en 17.00 uur ingebroken in een garage aan de Rooijseweg. Het slot van de deur werd doorgeslepen en er werd een maaimachine ontvreemd.

Jongeren bekeurd voor het vuurtje stoken op de Sonse Bergen Achter de sauna nabij de Hoefbladlaan werden in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juni een aantal 15- en 16.- jarige Sonse jongeren aangetroffen, die daar vuurtje aan het stoken waren. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt dan wel vindt afdoening via het bureau HALT plaats. Een aantal jongeren bleek in het verleden al een HALT-straf te hebben ondergaan, zodat zij hiervoor niet meer aanmerking komen.

Diefstal handtas uit winkel
Vanuit een meubelzaak op Ekkersrijt werd een handtas van een klant ontvreemd. De klant had even plaatsgenomen op een zitbank en haar handtas even laten staan. Toen zij terug-kwam bij de zitbank was de handtas ontvreemd met daarin paspoort, creditcard, bankpas en GSM. Preventietip: Laat geen kostbare goederen onbeheerd liggen in een winkelwagen, auto, restaurant, kapstok, kleedlokaal, kantine of cafe. U bent ze kwijt voordat U het in de gaten heeft. Kleine moeite en bespaart U veel ellende.

Poging inbraak woning
Zaterdagavond 3 juni omstreeks 20.45 uur vond er een poging tot inbraak plaats in een woning aan de Röntgenlaan. Getracht werd een raam van een garage open te breken, Bij deze poging werd lawaai (een bonkend geluid) gemaakt, waardoor de bewoners werden gewaar-schuwd. De bewoners zagen twee jongens bij een zwarte VW golf staan, die vervolgens wegreed. Op de VW Golf zaten kentekenplaten die ontvreemd bleken te zijn.
Een bewoonster uit de Lamalaan zag deze auto achteruit op haar oprit komen rijden. Vervolgens zag zij een derde persoon instappen. Toen zij haar raam opende om te vragen wat er aan de hand was, vroeg een inzittende aan de bewoonster de weg naar Eindhoven. De politie is een onderzoek gestart naar deze inbrekers.

Wildplassers aangepakt
In de nacht van zaterdag op zondag 3 op 4 juni werden diverse jongeren in Son en Breugel bekeurd voor het urineren in het openbaar.

Bier afgepakt
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni trof de politie een viertal jongeren op de Dommelpas aan, die een krat bier bij zich hadden.
De politie nam de krat bier in beslag. Tegen één jongere werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij in het openbaar bier dronk.

Inbraak woningen
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni vond er een inbraak plaats in een woning aan de Prunuslaan te Son. De deur van een serre werd opengebroken. Vanuit de serre werd een LCD televisie weggenomen. In dezelfde nacht vond er eveneens een inbraak plaats in een woning aan de Boslaan.
Via het openbreken van een deur van een berging wist men de woning binnen te dringen.
Het is onbekend wat er is verdwenen.

Visnet in beslag genomen
Maandag 5 juni vond er een visserijwet-controle plaats nabij de vijver bij het fietstunneltje op Ekkersrijt 4100. Tegen een 25 jarige inwoner van Eindhoven werd proces-verbaal opgemaakt wegens het vissen met een zogenoemd kruisnet. Het is verboden om met een dergelijk visnet te vissen. Het net werd in beslag genomen en proces-verbaal tegen de visser opgemaakt. Bij de controle bleek de man nog een boete van 200 euro open te hebben staan. Deze mocht hij alsnog betalen.

Jongeren bekeurd
Tegen een drietal 15-jarige jongens afkomstig uit Son en Breugel werd maandagmiddag 5 juni proces-verbaal opgemaakt omdat zij zich bevonden op het oude HIVA-terrein aan Kanaaldijk Noord. Zij waren daar over een hek geklommen. De jongens vluchtten weg bij het zien van de politie, maar werden opgevangen bij de Jumbo. Twee van hen gaan naar Halt, de derde kiest voor het betalen van de boete