Gemeente Zevenaar


week 24, 13 tot 19 juni 2006

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Aanvragen vrijstelling bestemmingsplan

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:
* om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening binnenplanse vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Buitengebied Angerlo' voor het oprichten van een garage/berging op perceel Koestraat 29 te Lathum;
* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Molenwijk' voor het plaatsen van een berging op het perceel Buitenmolen 16 te Zevenaar

Het college is voornemens deze vrijstelling te verlenen.

Ter inzage

Het ontwerp van het te nemen besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van donderdag 15 juni a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat ingekomen is een melding als bedoeld in artikel 8.19 lid 2 onder b Wet milieubeheer, voor het veranderen van de inrichting van de heer Lemm op perceel Groessenseweg 15 te Zevenaar.

De melding betreft de gewijzigde bouw van een werktuigenberging met jongveestal. De voorgenomen veranderingen leiden niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting op grond van de op 24 augustus 2004 verleende vergunning (nr. 871) mag veroorzaken. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten de melding te accepteren. De voorschriften van de vergunning zijn ook van toepassing op de gemelde verandering.

Ter inzage

De melding, de verklaring en genoemde milieuvergunning worden op 15 juni 2006 gedurende zes weken ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis.

Bezwaar

Binnen zes weken na de verzenddatum van de verklaring kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

WONINGWET

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 21/2006:
* Ds. J.A. Visserstraat 13, Lathum, plaatsen van een dakkapel BL20063484

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 21/2006:
* Bingerdensedijk 2, Giesbeek, plaatsen van vluchtdeuren in sporthal Panoven BR20063661

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 22/2006:
* Schellenkrans 15, Zevenaar, plaatsen van een dakopbouw op de garage BR20063645

* Grietsestraat 32, Zevenaar, het herinrichten van een appartement voor bewoning en het plaatsen van 3 dakramen BR20063711
* Grietsestraat 32, Zevenaar, het plaatsen van een noodtrap aan de voorgevel BR20063839

BOUWVERORDENING ZEVENAAR 2006

Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 22/2006:
* Didamseweg 68, Zevenaar, het slopen van een schuur SA20063852

KAPVERORDENING

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 21/2006:

* Veerweg 2, Babberich, het kappen van een wilg

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie SAMENLEVING op DINSDAG 20 JUNI 2006 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Opening

Mededelingen portefeuillehouders

Rondvraag

Inspraak
Onderwerpen commissieagenda

Vaststellen Jaarrekening 2005

Jaarverslag Toezicht Handhaving kwaliteit kinderopvang gemeente Zevenaar

Eindrapport "Onderzoek onder inwoners van Zevenaar met een niet-westerse culturele achtergrond" en de notitie Inburgeren in Zevenaar

Concept beleidsnotitie Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op DINSDAG 20 JUNI 2006 in het gemeentehuis (kamer 522) Aanvang: 19.30 uur

Opening

Mededelingen portefeuillehouders

Rondvraag

Inspraak
Onderwerpen commissieagenda

Vaststellen Jaarrekening 2005

Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van aankoop van het perceel bouwgrond Bemweg

Heroverweging verzoek om vergoeding van planschade ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van mevrouw T.J.E.M. Riswick-Keultjes en de heer J.T.J. Riswick, Oud Zevenaarseweg 20

Heroverweging verzoek om vergoeding van planschade ex artikel 49 Wet op de Ruimtelijke Ordening van mevrouw E.C.M. van Swaaij-Pijnappel, Oud Zevenaarseweg 24-26

Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van onderhoud vrijverval riolering

Vaststellen jaarrekening en begroting RDL

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 22 JUNI 2006 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Opening

Mededelingen portefeuillehouders

Rondvraag

Inspraak
Onderwerpen commissieagenda

Presentatie accountant gemeente Zevenaar

Presentatie Provincie (toezichthouder financiën)

Vaststellen Jaarrekening 2005

Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van huisvesting gemeentelijk apparaat

Beschikbaar stellen kredieten voor vervanging ademlucht apparatuur, vervanging hydraulisch redgereedschap, aanschaf wasmachine ten behoeve van uitrukkleding gemeentelijke brandweer

Beschikbaar stellen krediet voor aanschaf brandweervoertuig

Vaststellen 1e wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2006 van de gemeente Zevenaar betreffende cameratoezicht

Jaarplan Openbare Orde, Veiligheid en Leefbaarheid 2007 - 2010

KLEDINGINZAMELING

De Stichting Ondersteuning Medische Research is een van de organisaties die van de gemeente Zevenaar een vergunning heeft gekregen om een kledingsinzamelingsactie te houden. De betreffende stichting heeft aangekondigd dit te gaan doen op donderdag 15 en vrijdag 16 juni. Heeft u nog kleding die u niet meer gebruikt, geef het dan mee.

Heeft u de inzameling gemist, het kringloopcentrum is ongetwijfeld ook geïnteresseerd in kleding. Een telefoontje (0316 52 92 32) brengt uitkomst. Ook staan er enkele textielcontainers in de gemeente, waaronder een op het aanbiedstation.

REGIONAAL ORGAAN VERKEERSVEILIGHEID:
Gelderland bij koplopers met nieuwe bromfietskenteken

Helft bromfietsen heeft al een nummerbord

Nieuwe brom- en snorfietsen worden verkocht met een kenteken en een nummerbord. Vanaf 1 januari 2007 moeten alle bromfietsen een kentekenbewijs en een bijbehorend nummerbord hebben.

Verschillen per provincie

Het aandeel bromfietsen die al met een nummerbord rijden varieert sterk per provincie. Gemiddeld is dat aandeel ruim een derde. In Gelderland, Overijssel, Limburg en Zeeland is dat al ongeveer de helft.

Grotere pakkans - minder ongevallen

Bromfietsen zorgen slechts voor een half procent van de kilometers in Nederland maar 'leveren' maar liefst 16% van de ernstig gewonden en 9% van de doden in het verkeer. Dat bromfietsen zo extreem gevaarlijk is komt voor het grootste deel door het gedrag van veel bromfietsers, zoals te hard rijden en door rood rijden. Dat de politie daar tot nu toe niet meer aan deed komt vooral doordat bromfietsers in het verkeer zo moeilijk bij de kladden zijn te grijpen.

Als een bromfiets echter een nummerbord heeft kan de politie daarop bekeuren, net als nu bij te hard rijdende auto's gebeurt. De kans dat een bromfietser gepakt wordt voor een gevaarlijke overtreding is nu dus veel groter.

Minder diefstal

Haastige bromfietsers zijn dus misschien niet blij met het nummerbord. Maar bromfietsers zullen wèl blij zijn met het feit dat het een stuk minder aantrekkelijk wordt om een bromfiets te stelen waar een kentekenbewijs bij hoort. Op dat bewijs staat immers de naam van de eigenaar en een aantal moeilijk te vervalsen voertuiggegevens. Dat verkoopt een stuk moeilijker.

Hoe kom ik aan een kenteken

Nieuwe bromfietsen krijgen 'vanzelf' een kenteken. Om voor een bestaande bromfiets een kenteken te krijgen moet je je bromfiets onder andere laten 'schouwen' bij een door de Rijksdienst Wegverkeer RDW erkend tweewielerbedrijf. Hoe die procedure precies werkt vind je onder andere op www.ishetgeenplaatje.nl.

Informatie

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Postbus 9090 6800 GX Arnhem rovg@prv.gelderland.nl www.rovg.nl

BESLUITEN

BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING

Tijdelijke gebruiksvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligings-verordening:
* Muziekfestival Giesbeach op zaterdag 1 juli 2006 op het Meentsestrand van recreatiegebied Rhederlaag te Giesbeek;
* Parkfeest WIPP-INN 2006 op zaterdag 12 juli 2006 in het park aan de Oud-Zevenaarseweg te Zevenaar;

* Benelux Circus in de periode van 16 juni t/m 2 juli 2006 op het terrein aan de Edisonstraat te Zevenaar

Ter inzage

Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 15 juni 2006 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar

Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

BOUWVERORDENING

Gebruiksvergunning

Burgemeester en wethouders hebben een gebruiksvergunning verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 6.1.1 van de Bouwverordening voor Inpakcentrale Zevenaar, Edisonstraat 76 te Zevenaar

Ter inzage

Deze vergunning ligt met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 15 juni 2006 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar

Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunning week 22/2006:

* Het Walbekerveld 26, Angerlo, vergroten van de woning BL20062111

Verleende reguliere bouwvergunning week 22/2006:
* Prinses Margrietlaan ongenummerd, Angerlo, plaatsen van 2 ballenvangers BR20060606

Verleende reguliere bouwvergunning week 23/2006:
* Cloekemaat 2, Zevenaar, vergroten van de woning BR20062245

DRANK- & HORECAWET

week 22/2006

* Schutterij Sint Anna, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken tijdens het vogelschieten op het terrein van de 'Gemene Gronden' aan de Kamphuizerweg in Oud-Zevenaar op zondag 18 juni 2006 vanaf 18.00 uur;

* Stichting Giesbeach, ontheffing voor de verkoop van zwakalcoholische dranken tijdens het jaarlijkse Giesbeach op het Meentsestrand ter hoogte van 'De Geer' op recreatiegebied Rhederlaag in Giesbeek op zaterdag 1 juli 2006 van 20:00 - 01:00 uur;

week 23/2006

* Organisatiecomité Breulyfeest, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken tijdens het Breulyfeest op het terrein van natuurzwembad De Breuly op 29 juli 2006 van 20:00 - 00.30 uur;
* Café De Draak, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken vanaf de buitentap op het terras aan de Schoolstraat 1a te Zevenaar op 5 juni 2006;
* Café Bright Side, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken vanaf de buitentap op het terras naast het pand aan de Didamsestraat 13 te Zevenaar op 5 juni 2006

REGELING WAPENS EN MUNITIE
week 22/2006

* Schutterij Sint Anna, verklaring van geen bezwaar voor het meevoeren van onklaar gemaakte (vuur)wapens uit de categorie IV als omschreven in de Wet Wapens en Munitie tijdens de algemene activiteiten in het jaar 2006

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006

week 22/2006

* mw. J.M. Kamphuis namens St. Wandelcomité Zevenaar, vergunning voor het houden van de 34e grenslandtocht door de gemeente Zevenaar op 17 juni 2006 OP20062821

* De heer A.M. Wintersen, Westeinde 26, Zevenaar, vergunning voor het aanleggen van een uitrit naar de openbare weg;
* Schuttersvereniging St. Anna: vergunning voor het organiseren van een kermis bij het schuttersgebouw aan de Babberichseweg 58 in Oud-Zevenaar op 18, 19 en 20 juni 2006 en het houden van een schuttersfeest op 2 en 3 september 2006; vergunning voor het houden van diverse optochten met muzikale begeleiding door Oud-Zevenaar op 18, 19 en 20 juni 2006 en op 2 en 3 september 2006; vergunning voor het schieten met voorladers door gebruikmaking van een schietboom tijdens het vogelschieten op zondag 18 juni 2006 vanaf 16:45 uur op het terrein van de 'Gemene Gronden' aan de Kamphuizerweg in Oud-Zevenaar; vergunning voor het plaatsen van maximaal 15 aankondigingborden in de periode van 7 t/m 21 juni 2006 en in de periode van 21 augustus t/m 3 september 2006;

* Jeugdcommissie SDZZ, vergunning voor het organiseren van een sport- en spelweekend voor pupillen op 9, 10 en 11 juni 2006 op het terrein van sportpark De Griethse Poort; vergunning voor het plaatsen van 5 tenten op het sportterrein;

* Stichting Giesbeach, vergunning voor het organiseren van het jaarlijkse Giesbeach op het Meentsestrand ter hoogte van 'De Geer' op recreatiegebied Rhederlaag in Giesbeek op zaterdag 1 juli 2006 van 20:00 - 01:00 uur; vergunning voor het plaatsen van tenten en podia op genoemd terrein; vergunning voor het ten gehore brengen van muziek tijdens het evenement van 20:00 - 00:45 uur; vergunning voor het plaatsen van maximaal 14 aankondigingborden in de periode van 18 juni t/m 1 juli 2006;

* Stichting Diafaan, vergunning voor het organiseren van een Indische markt (Pasar) op zaterdag 10 juni 2006 van 12.30 - 18.00 uur in en om woonzorgcentrum Subenhara aan de Hunneveldweg 15 te Zevenaar; vergunning voor het plaatsen van een tent op genoemd terrein; vergunning voor het ten gehore brengen van muziek tijdens het evenement;

* Eet- en Drinkcafé De Stad, terrasvergunning voor het pand aan de Markt 69 te Zevenaar in het jaar 2006; vergunning voor het plaatsen van vier ondergrondse parasolvoeten in de openbare weg op het terras voor het pand aan de Markt 69 te Zevenaar;
* De heer J. Vredegoor, vergunning voor het venten met aardappelen, eieren en fruit in het jaar 2006

week 23/2006

* Armada Outdoor BV namens restaurant De Minnarij, Markt 19, Zevenaar, vergunning voor het plaatsen van 2 buitenlantaarns met opschrift (RA20062681);

* Bizon Mediagroep BV namens het Rode Kruis, vergunning voor het plaatsen van 15 driehoeksborden van 14 tot en met 17 juni 2006 in de gemeente Zevenaar;

* De heer J.T. van Beek, Weldscamp 1, Zevenaar, vergunning voor het aanleggen van een uitrit naar de openbare weg;
* Stichting JeugdActiviteiten Zevenaar, vergunning voor het organiseren van het jaarlijkse vakantie 'Doedorp' op het terrein van natuurzwembad De Breuly in de periode van 7 t/m 11 augustus 2006; vergunning voor het plaatsen van 10 aankondigingborden in de periode van 23 juli t/m 6 augustus 2006;

* Organisatiecomité Breulyfeest, vergunning voor het organiseren van het Breulyfeest op het terrein van natuurzwembad De Breuly op 29 juli 2006 van 20:00 - 00.30 uur; vergunning voor het plaatsen van diverse podia op genoemd terrein; vergunning voor het ten gehore brengen van muziek tijdens het feest;

* Café De Draak, vergunning voor het plaatsen van een buitentap op het terras aan de Schoolstraat 1a te Zevenaar op 5 juni 2006;
* Café Bright Side, vergunning voor het plaatsen van een trailer op de openbare weg in de Schoolstraat/hoek Didamsestraat op 5 juni 2006; vergunning voor het plaatsen van een buitentap op het terras naast het pand aan de Didamsestraat 13 te Zevenaar op 5 juni 2006

WET OP DE KANSSPELEN

week 22/2006

* De Stad BV, vergunning voor het aanwezig hebben van 2 speelautomaten in horecapand aan de Markt 69, Zevenaar, gedurende 7 maanden van het jaar 2006 (KS20063086)

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit aan de aanvrager daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis oud papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u plastic folies verwijderen, papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Woensdag 14 juni

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 14 juni

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

Donderdagavond 15 juni

Angerlo

school

Zaterdag 17 juni

Lathum

ds. Jonkersschool

Zaterdag 17 juni

Lentemorgen 2

Lindenhage

Dinsdagavond 20 juni

Schrijvershoek

basisschool De Fonkelsteen

Woensdagavond 21 juni

Babberich

drumfanfare Sint Jan

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:

Juni

tot 30 juni

Helden, idolen en sterren, expositie leerlingen De Wissel en Fonkelsteen (Bibliotheek)

vanaf 8 juni

Zomerbridge NRBC De Liemers (elke donderdagavond De Griethse Poort)

11

Openingsmanifestatie Worlds of Fiction (Liemers Muesum)

t/m 17 september

Worlds of Fiction Star Wars & Lord of the Ring (Liemers Museum)

17

Grenslandwandeltocht (Stichting Wandel Komitee Zevenaar)

18 t/m 20

Kermis in Babberich, Ooy en Oud-Zevenaar

18

Filmhuispodium theatergroep Zonietwaaromwel

24

Optreden Inner Strength (Folkcafé De Lantaern)

24

Zomerfeest (Raadhuisplein Zevenaar)

vanaf 28

Zomerbridge (elke dinsdagavond De Kroon Oud Zevenaar)

Naar Menu