Hulpverlening Gelderland Midden

Sprinkler voorkomt grote brand
---

PERSBERICHT
11 juni 2006

EDE Afgelopen nacht is de brandweer van Ede gealarmeerd voor een automatisch brandalarm in winkelcentrum Stadspoort in Ede. Ter plaatse trof men een containerbrand aan in een ruimte voor vuilcontainers. De brand was op dat moment gedeeltelijk geblust door de ingekomen sprinklerinstallatie. Dankzij de effectieve werking van de sprinkler is een grotere brand voorkomen.

Rond 01.00 uur ontving de alarmcentrale van de brandweer een automatische brandmelding vanuit het winkelcentrum. Daarop is brandweer Ede uitgerukt met één brandweervoertuig. Bij aankomst van de bluseenheid had de sprinklerinstallatie zijn werk al gedaan en de brandende afvalcontainer zo goed als geblust. De inzet van de brandweer kon zich daardoor beperken tot controleren of de brand daadwerkelijk uit was. Hierbij bleek dat nabluswerk noodzakelijk was.

De beginnende brand in de container is door het inkomen van de sprinkler op tijd in de kiem gesmoord. Zo is voorkomen dat uitbreiding tot een grotere brand zou leiden.

Rookontwikkeling heeft wel voor de nodige werkzaamheden gezorgd. Via de verlaagde plafonds in de winkels kon de rook zich door vier winkels verspreiden. Eén van de winkels was een dierenzaak waar de mensen van de dierenambulance voor het welzijn van de beesten hebben gezorgd. Alle winkels zijn geventileerd om zo eventuele schade door de rook zo beperkt mogelijk te houden. Hiermee is de brandweer nog ruim twee en half uur bezig geweest.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Hier zal door politie nader onderzoek naar worden gedaan. De hoogte van het schadebedrag waaronder de schade door de rook is nog niet vastgesteld.
---

Deze pagina is bijgewerkt op 12-06-06 13:26
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl