Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 12 juni 2006

Politie houdt beschonken bestuurder aan

BREDA: Aan de Doornboslaan heeft de politie zondagavond een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol in zijn auto. Op het bureau blies de Bredanaar een waarde van 415 ug/l. Met een rijverbod van 3 uur is hij na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken automobilist rijdt greppel in

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Een 45-jarige inwoner van Rotterdam is zondagavond aangehouden door de politie. De man reed rond 19:45 uur met een slok op achter het stuur aan de Moerdijkseweg met zijn auto een greppel in. Op het bureau blies de Rotterdammer een waarde van 770 ug/l op het ademanalyseapparaat. De maximum toegestane hoeveelheid bedraagt 220 ug/l. De automobilist bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dat was ongeldig verklaard na een eerder geval van rijden onder invloed. Met een rijverbod van 11 uur is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert aan Galderse Meren: 51 bekeuringen

BREDA: De politie heeft het afgelopen weekend gecontroleerd op naleving van de regels rond de Galderse Meren. Naar schatting bezochten op beide dagen zon 15.000 recreanten het gebied. Alle parkeerplaatsen waren daardoor nagenoeg bezet. Zaterdag hielden de autobezitters zich keurig aan de regels. Zondag moest de politie bekeurend optreden tegen automobilisten die het stopverbod negeerden of uitritten hadden geblokkeerd. Agenten schreven 51 bekeuringen uit.

Politie onderzoekt beroving op taxichauffeur

BREDA: Zondagavond is een 54-jarige taxichauffeur uit Goirle aan de Nieuwe Ginnekenstraat beroofd. De chauffeur was rond 21:30 uur bezig met een reparatie aan zijn taxibus, toen hij door twee nog onbekende daders op scooters tegen de grond werd geslagen. De man raakte hierdoor enige tijd buiten bewustzijn. Ondertussen wisten zijn belagers een navigatiesysteem uit de taxi en de portemonnee van de chauffeur te bemachtigen. In de portemonnee zat een gering geldbedrag. Het slachtoffer liep meerdere bloeduitstortingen op. De politie stelt een onderzoek in.

Vrouw aangehouden na veroorzaken overlast

BREDA: Aan het Stationsplein heeft de politie zondagmiddag een 41-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden. Een medewerker van de beveiliging van het station meldde dat de vrouw half ontbloot haar behoefte wilde doen op straat. Enige tijd later viel de Etten-Leurse mensen op straat en op het terras lastig. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te zijn. Agenten hielden haar aan voor openbare dronkenschap en veroorzaken van overlast. In de loop van zondagavond is zij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Politie vindt drogerij, kwekerij en illegale sigaretten bij hennepactie

BAVEL: Maandag heeft de politie van het team Breda Zuidoost een actie gehouden die in het teken stond van hennep. Voor een woning aan de Veldekens hielden agenten de twee bewoners, een 24-jarige vrouw en 22-jarige man, aan. De politie trof in de schuur nabij de woning van het tweetal een drogerij met ca. 10 kg henneptoppen aan. De deels gedroogde hennep en de droogapparatuur zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Warmtemetingen brachten de politie op het spoor van de drogerij.

In een garage aan de Hogesteenweg vond de politie 500 stekjes en 100 moederplanten. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Niemand werd aangehouden. De huurder van het pand zal binnenkort worden gehoord. Bij een controle van een woning aan de Rijnauwenstraat vonden agenten niet de verwachte hennepkwekerij, maar 500 sloffen sigaretten in vermoedelijke valse verpakkingen. Een 25-jarige bewoner werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De sigaretten zijn in beslag genomen. Het onderzoek wordt overgedragen aan medewerkers van de FIOD.

Politie houdt snelheidscontroles

BREDA: De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden aan de Ambachtenlaan. Van de 576 gecontroleerde automobilisten reden er 74 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

ZUNDERT: De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden aan de Meirseweg. Van de 1137 gecontroleerde automobilisten reden er 50 harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

Politie krijgt meldingen over schennispleger

ALPHEN: De politie heeft zondagavond twee meldingen gekregen van een actieve schennispleger. Rond 18:30 uur werd gemeld dat een man van ca. 25 a 30 jaar met ontbloot bovenlichaam zichzelf bevredigde bij t Zand. Korte tijd later kreeg de politie een tweede melding. Dit keer zou hij aan het Bels Lijntje seksueel getinte vragen gesteld hebben aan een 19-jarige vrouw uit Delft, terwijl hij met zijn hand in zijn broek zat. Het signalement luidt: blanke man, ca. 25 a 30 jaar oud, donker blond haar, witte baseball pet en tatoeage op arm. Naar aanleiding van beide meldingen is de politie ter plaatse gegaan, maar heeft de man niet aangetroffen.

Winkeldievegges aangehouden

BREDA: Bij een warenhuis aan de Karrestraat zijn maandagmiddag twee 15-jarige inwoonsters van Teteringen en Bavel betrapt op winkeldiefstal. De twee vriendinnen hadden voor ruim 80,- aan cosmetica in hun tasje gestopt, maar het winkelpersoneel had dat gezien. De politie nam hen mee naar het bureau voor verhoor, waar ook de ouders zijn ingelicht. Na het afleggen van een verklaring zijn zij heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers