Na eerste poulewedstrijd meer vertrouwen in Oranje

AMSTERDAM, 20060609 -- Meer dan de helft van de kijkers (55 procent) heeft op dit moment (zeer) veel vertrouwen in het Nederlands elftal. Voor aanvang van het WK bedroeg dit percentage nog 50 procent. Dit blijkt uit de peiling van Newcom Research & Consultancy B.V. onder leden van www.oranjepanel.nl. Via www.oranjepanel.nl kunnen voetballiefhebbers tijdens het WK hun mening geven over het Nederlands elftal.


Meer dan driekwart van de kijkers (77 procent) vond de wedstrijd Servië & Montenegro - Nederland een degelijke wedstrijd. De wedstrijd werd door 71 procent aantrekkelijk gevonden. Tweederde van de kijkers (66 procent) vond Servië & Montenegro - Nederland afgelopen zondagmiddag spannend. Een ruime meerderheid van de kijkers (57 procent) vond dat Oranje een dominante wedstrijd speelde, de helft van de kijkers (50 procent) vond dat het Nederlands elftal een voorzichtige wedstrijd speelde. Slechts 18 procent vond de wedstrijd swingend; 14 procent vond de wedstrijd angstig.

De eerste poulewedstrijd van Oranje is beoordeeld met een 6.6, de bondscoach van Oranje kreeg een 7.2. Voor zijn optreden in de wedstrijd kreeg de scheidsrechter, Markus Merk, een zelfde beoordeling. Aan de panelleden is gevraagd de spelers te beoordelen met een rapportcijfer. Van de basisspelers kreeg Arjen Robben met een 8.2 de hoogste beoordeling. Hij werd door de panelleden ook expliciet uitgeroepen tot de 'man of the match'. Van de Sar volgt met een 7.6 op de tweede plaats. Van de basisspelers kreeg Ruud van Nistelrooy met een 5.6 de laagste beoordeling.

Bijna 8 op de 10 (77 procent) heeft op dit moment (zeer) veel vertrouwen in Marco van Basten, slechts 2 procent heeft (zeer) weinig vertrouwen in hem. Het vertrouwen in de bondscoach is daarmee gestegen. Voor aanvang van het WK lag dit vertrouwenspercentage nog op 72 procent. Bijna driekwart van de kijkers (74 procent) vond dat van Basten tijdens de wedstrijd de juiste tactische beslissingen heeft genomen.

Over deze peiling

Deze peiling is gisteren uitgevoerd via het online panel www.oranjepanel.nl (onderdeel van Newcom Research & Consultancy). Aan de peiling hebben 698 respondenten meegedaan.




Newcom Research & Consultancy