Gemeente Utrecht



Utrecht, 8 juni 2006
Sw/54

Wittevrouwenbrug twee dagen afgesloten

De Wittevrouwenbrug wordt twee dagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in verband met werkzaamheden. De gemeente Utrecht brengt op maandag 12 en dinsdag 13 juni aanstaande een slijtlaag aan op de brug. Naar verwachting kan het verkeer op woensdag 14 juni om uiterlijk 06.00 uur weer gebruik maken van de brug.

De slijtlaag wordt aangebracht op het beton dat er nu ligt. De werkzaamheden zijn al een paar keer uitgesteld vanwege de regen die werd voorspeld. Het werk kan alleen worden gedaan met droog weer. Gezien de gunstige weersverwachting is daarom gekozen om de slijtlaag komende week aan te brengen.

Behalve voor gemotoriseerd verkeer is de brug ook afgesloten voor fietsers die komen uit de richting van de binnenstad. De gemeente verzoekt fietsers die uit die richting komen nadrukkelijk gebruik te maken van de omleidingborden in verband met hun eigen veiligheid! De brug blijft wel open voor voetgangers en voor fietsers die stadinwaarts gaan. Ook de bussen stadinwaarts worden omgeleid.

Het vrachtverkeer dat op het Lucasbolwerk moet zijn, kan deze straat alleen bereiken op maandag 12 juni aanstaande tussen 10.00 en 12.00 uur. Vrachtauto's worden door speciale verkeersregelaars via de Nobelstraat naar het Lucasbolwerk geleid.
De bewoners van het Wolvenplein en de Wolvenstraat kunnen hun woning bereiken via de ingang Wolvenstraat aan de zijde van de Plompetorengracht. Deze is normaal gesproken alleen toegankelijk voor fietsers. In verband met de bereikbaarheid wordt de paal in de Wolvenstraat tijdelijk verwijderd.