Ingezonden persbericht


Tandberg Data introduceert TANDBERG RDX voor hoogwaardige, uitneembare storage

RDX-technologie van ProStor Systems ideaal voor storage op instapniveau

Amsterdam, 12 juni 2006 - Tandberg Data introduceert TANDBERG RDX, een betaalbare oplossing voor back-up, recovery en archivering bij kleine bedrijven. TANDBERG RDX is gebaseerd op de RDX-technologie voor uitneembarebare storage van ProStor Systems. De oplossing combineert de voordelen van tape met die van harddisks. Zoals bij tape zijn gegevens eenvoudig mee te nemen en voor langere perioden te archiveren. Bovendien biedt TANDBERG RDX dezelfde betrouwbaarheid, hoogwaardige prestaties en mogelijkheden voor directe toegang als harddisks. Tandberg Data heeft een strategische overeenkomst gesloten met ProStor Systems voor de wereldwijde productie en verkoop van TANDBERG RDX.

TANDBERG RDX is een op uitneembarebare disks gebaseerde cartridgetechnologie. De TANDBERG RDX-cartridge omvat een draagbare harde schijf van 2,5-inch met een hoge capaciteit, bevestigd in een schokbestendig systeem. In het gebruik verschillen de TANDBERG RDX-cartridges niet van conventionele tapecartridges. Wel bieden ze net als harde schijven het voordeel van gestandaardiseerde bestandssystemen en snelle gegevensoverdracht en bestandstoegang. De TANDBERG RDX-cartridge is op dit moment beschikbaar met een capaciteit van 40, 80 of 120 GB. Volgende versies zullen aansluiten bij het ontwikkelpad van 2,5-inch-harddisks.

"TANDBERG RDX is een waardevolle toevoeging aan ons portfolio", zegt Gudmundur Einarsson, CEO van Tandberg Data ASA. "RDX-technologie heeft alle eigenschappen om de nieuwe standaard te worden voor back-up en archivering op instapniveau, zoals LTO-technologie dit al is in het midrange-segment. Met TANDBERG RDX versterken en verbreden we onze positie in de markt voor gegevensopslag: van oplossingen op instapniveau tot en met grootschalige gegevensopslag."

Steve Georgis, CEO van ProStor Systems: "We hebben gekozen voor Tandberg vanwege zijn uitgebreide OEM-netwerk, wereldwijde distributiekanalen, voordelige productie en uitstekende reputatie. Door deze eigenschappen is Tandberg de partner bij uitstek om de RDX-technologie van ProStor Systems op de markt te brengen."

Met het oog op gebruiksgemak en kosten is TANDBERG RDX een prima vervanging voor de bestaande tapetechnologieën op instapniveau, zoals Travan, DAT of 8 mm-tape. De TANDBERG RDX-cartridge werkt net als tape en is naadloos te integreren met bestaande back-upapplicaties. De draagbare TANDBERG RDX-cartridge is zeer geschikt voor opslag op andere locaties, gegevensherstel en archiefapplicaties. Met een gegevenssnelheid van 30 MB/sec dringt TANDBERG RDX de back-upduur terug van uren naar minuten. Het kost bijvoorbeeld minder dan een uur om een back-up te maken van 80 GB aan native data, en enkele milliseconden om toegang te krijgen tot bestanden.

Beschikbaarheid
TANDBERG RDX is nu verkrijgbaar als testversie voor OEM's en komt in het derde kwartaal van 2006 op de markt. Tandberg Data is verantwoordelijk voor de productie en distributie van TANDBERG RDX-producten.

Tandberg Data
Tandberg Data levert en produceert zakelijke storage-oplossingen. De Noorse onderneming biedt onder andere een compleet aanbod tape libraries, tape autoloaders en tape drives op basis van LTO-, SLR- en DLT-tapetechnologie. Daarnaast biedt Tandberg storage-software, datamedia en disk-storage, waaronder BAKStor Appliance en Solution Suite. Deze oplossingen zijn uitsluitend verkrijgbaar via gekwalificeerde resellers. Schaalbaarheid, betrouwbaarheid en backward compatibility zijn belangrijke kenmerken van het Tandberg-aanbod. Met de kosteneffectieve oplossingen kunnen bedrijven hun investeringen beschermen. Tandberg Data biedt drie jaar garantie op al zijn producten en levert extra diensten, zoals vervanging en onderhoud op locatie. Naast het hoofdkantoor in Oslo (Noorwegen) heeft Tandberg dochterondernemingen in de VS, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Singapore. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Italië, India, China, Thailand en Brazilië.