Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 12 juni 2006

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 6 JUNI 2006

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.

RAADSCOMMISSIEVERGADERING 19 JUNI

De raadscommissie van de gemeente Loppersum vergadert op maandag 19 juni 2006 om 20.00 uur in de recreatiezaal van Wiemersheerd, De Schepperij 2 te Loppersum. De agenda is als volgt:


1. Opening.

2. Rondvraag

3. Definitieve vaststelling agenda.

4. Gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.
5. De notulen van de vergadering van 8 mei 2006.
6. Cumulatieve toezeggingenlijst.

7. Wensenlijst voor politie-inzet 2007.

8. Jaarrekening 2005.

9. 1e Tussenrapportage 2006.

10. Startnotitie WMO.

11. Opiniërende behandeling Verordening op ambtelijke bijstand en fractie ondersteuning.
12. Opiniërende behandeling gedragscode bestuurlijke integriteit gemeente Loppersum.
13. Burgerjaarverslag

14. Sluiting

De raadscommissiestukken staan op www.loppersum.nl (nog niet beschikbaar) Voor inzage van de onderliggende stukken kunt u contact opnemen met mevrouw J. Slagter, tel. 0596-575202.


----------

INFORMATIEBIJEENKOMST NIEUWBOUW WESTEREMDEN

Medio 2005 hebben wij in het kader van een artikel 19 procedure plannen voor de nieuwbouwlocatie Huizingerweg te Westeremden ter inzage gelegd. Hierop hebben wij uit het dorp verschillende zienswijzen ontvangen. Op basis hiervan hebben wij het plan aangepast. Het college heeft het voorstel over de grondexploitatie aangeboden aan de gemeenteraad in de veronderstelling dat er met het aangepaste plan tegemoet gekomen was aan deze zienswijzen. De gemeenteraad heeft op 22 mei 2006 mede door het naar voren brengen van een zienswijze door een groep dorpsbewoners uit Westeremden, het voorstel over de grondexploitatie aangehouden. Dit is gedaan om nogmaals te overleggen met de bewoners van het dorp Westeremden voordat definitieve besluitvorming zal plaatsvinden. Wij nodigen u uit aanwezig te zijn bij de presentatie van en een discussie over het aangepaste plan op donderdag 15 juni 2006 om 20.00 uur in Ons Dorpshuis, Abt Emopad 8 te Westeremden.

Loppersum, 12 juni 2006
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester
Mr. W.P. van Egmond, secretaris.


----------

VERKEERSMAATREGEL 't ZANDT-ZEERIJP VANWEGE ZZ-RACES

In verband met de ZZ-races zijn de volgende wegen tussen 't Zandt en Zeerijp op zaterdag 17 juni 2006 van 07.00 uur tot 18.30 uur

afgesloten voor alle verkeer:

* Schatsborgerweg,

* Westerweg,

* Terhornseweg,

* Molenweg,

* Borgweg en

* Tolweg.

Voor het doorgaande verkeer geldt een omleidingsroute.

Terug naar menu


----------

VERKEERSBESLUIT PARKEERVERBOD GEDEELTE POMONAWEG IN LOPPERSUM

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum hebben op 30 mei 2006 besloten tot het instellen van een parkeerverbod ter hoogte van de brandweerkazerne aan de Pomonaweg te Loppersum. Om dit te realiseren wordt een onderbroken gele streep op de trottoirbanden ter plaatse aangebracht.

Bezwaren indienen
Tegen het genomen verkeersbesluit kunt u bezwaren indienen. De termijn hiervoor bedraagt zes weken, met ingang van de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt in deze krant. Gedurende de bezwarentermijn ligt het besluit tijdens de openingstijden ter inzage op de afdeling KCC Stationslaan 1 te Loppersum en op de afdeling Backoffice Concordiaplein 4 te Middelstum. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Backoffice, team VTH, telefoonnummer 0596 575220.


----------

PARKEREN CARAVANS, AANHANGWAGENS OPENBARE WEG NIET LANGER DAN 3 DAGEN

Het vakantieseizoen breekt weer aan. Daarom wijzen wij u voor de goede orde op de regels die gelden voor het parkeren van caravans op de openbare weg. Op grond van artikel 5.1.5 van de APV is het verboden een woonwagen, kampeerwagen, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen of ander dergelijk voertuig dat voor de recreatie, dan wel anderszins uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt:
* A. langer dan op drie achtereenvolgende dagen op de weg te plaatsen;
* B. op een door burgemeester en wethouders aangewezen plaats te parkeren, waar dit naar hun oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Parkeerplaatsen vallen ook onder het begrip "weg". De gemeente kan optreden door de caravan en de aanhangwagens, na een waarschuwing, weg te laten slepen. Daarnaast kan de politie optreden tegen langparkeerders, eerst met een waarschuwing, maar als de overtreding door blijft gaan, door een proces-verbaal te laten maken.

Terug naar menu


----------

PARKEREN IN DE HOGESTRAAT IN LOPPERSUM NIET TOEGESTAAN

De Hogestraat in Loppersum is een woonerf. Op grond van de Wegenverkeerswetgeving is het niet toegestaan daar te parkeren. Toch gebeurt dat af en toe. De gemeente heeft de politie gevraagd daar tegen op te treden.


----------

VRIJSTELLING VOORSCHRIFTEN BESTEMMINGSPLAN STEDUM NOORD OOST

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van
* het bestemmingsplan "Stedum Noord Oost", aangaande het bepaalde in artikel 3, lid f van voornoemd bestemmingsplan.

Het betreft in het concrete geval het verlenen van vrijstelling om op het
* perceel Stationsweg 17 te Stedum, welke de bestemming "woongebied" heeft, het vernieuwen van een garage/ werkplaats toe te staan.

De vrijstelling heeft betrekking op het verlenen van een ontheffing voor een tussenruimte minder dan een meter tussen het op te richten bouwwerk en de aanwezige bebouwing op het aangrenzende erf.

Zienswijzen indienen
Vanaf 13 juni 2006 kunt u gedurende zes weken tegen het voornemen van burgemeester en wethouders uw schriftelijke zienswijzen kenbaar maken. De bij de aanvraag om vrijstelling behorende stukken liggen gedurende genoemde termijn ter inzage bij de balie van het team VTH, Concordiaplein 4 in Middelstum en van het Klanten Contact Centrum, Stationslaan 1 in Loppersum. Voor beide locaties geldt de openingstijd (op werkdagen) van 9.00 tot 12.00 uur. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Zomer van het team VTH te Middelstum, tel. 0596-575206.

Loppersum, 12 juni 2006
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum A. Rodenboog, burgemeester
Mr. W.P. van Egmond, secretaris


----------

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN STEDUMERWEG 14 LOPPERSUM

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maken bekend dat zij van plan zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied gemeente Loppersum.

De vrijstelling is nodig voor de

* vestiging van een kiosk voor visverkoop aan de Stedumerweg 14 in Loppersum.

Zienswijzen kenbaar maken
Met ingang van 13 juni 2006 kunt gedurende zes weken aangaande het voornemen van burgemeester en wethouders uw zienswijzen indienen. De bij de aanvraag om vrijstelling behorende stukken liggen gedurende genoemde termijn ter inzage bij het team VTH, Concordiaplein 4 in Middelstum en op de afdeling Klant Contact Centrum, Stationslaan 1 in Loppersum. Voor beide locaties geldt de openingstijd (op werkdagen) van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum

Loppersum, 12 juni 2006
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester
Mr. W.P. van Egmond, secretaris


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Lichte bouwvergunningen

* J. van Dijken voor gedeeltelijk plaatsen van een aanbouw op het perceel Hippolytuslaan 9a te Middelstum, verzonden 31 mei 2006;
* P.H. Niejenhuis voor het vergroten van de woning op het perceel Wadden 11 te Loppersum, verzonden 31 mei 2006;
* Gemeente Loppersum voor het gedeeltelijk veranderen van een unit op het perceel Pomonaweg 3 te Loppersum, verzonden 31 mei 2006.

Reguliere bouwvergunningen

* P. van der Beek voor het vernieuwen van het woonhuis op het perceel IJzerbaan 2 te Eenum, verzonden 31 mei 2006;
* M.H. Bol voor het veranderen van de woning op het perceel Karshofweg 15 te Startenhuizen, verzonden 31 mei 2006.

Sloopvergunning

* J. Blankvoort voor het slopen van een werktuigenberging op het perceel Stadsweg 8 te Garrelsweer, verzonden 31 mei 2006.

Evenementvergunning
De burgemeester van de gemeente Loppersum heeft in verband met het te houden evenement 'New Attraction' op 24 juni 2006 op het speelveldje en in het jeugdsoosgebouw aan het Klokkepad te Stedum de volgende vergunningen en ontheffingen verleend aan het bestuur van jeugdsoos 'The Building' in Stedum: a. een evenementvergunning;
b. kennisgeving incidentele activiteit;
c. ontheffing Drank en Horeca,
alle zijn verzonden op 9 juni 2006.

Iedere rechtstreeks belanghebbende kan tegen een of meer van genoemde besluiten binnen 6 weken na de dag van verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders c.q. burgemeester van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. De verzenddatum treft u achter de beschikkingen aan. Voor nadere informatie over het besluit en over de wijze van indiening van een bezwaarschrift kunt u contact opnemen met de afdeling VTH.


----------

AANVRAGEN VOOR VERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een lichte bouwvergunning ontvangen van:
* M. Wiersma voor het vernieuwen van de garage op het perceel Stadsweg 37 te Garrelsweer.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een reguliere bouwvergunning ontvangen van:
* Onderwijsbureau Marenland voor het vergroten van de school op het perceel Hilmaarweg 48 te Stedum;
* T. Hulst voor het oprichten van een bedrijfsruimte op het perceel Smydingheweg 5 te Garsthuizen;
* P.F.G.J. Jans voor het vernieuwen van de schuur op het perceel Lellensterweg 44 te Stedum.

Burgemeester en wethouder hebben een aanvraag om een gebruiksvergunning ontvangen van:
* Wieringa voor het in gebruik hebben van een schuur op het perceel Dijkumerweg 1 te Zeerijp.

Tegen deze aanvragen kan pas bezwaar worden gemaakt als de benodigde vergunningen of ontheffingen zijn verleend en gepubliceerd. Wel kunt u bij de afdeling Backoffice/VTH in Middelstum informatie vragen en opmerkingen maken over deze aanvragen.


----------

POLITIEWIJZER 2006/2007 MET ACTUELE INFORMATIE OVER POLITIE

De politiewijzer 2006/2007 is onlangs huis-aan-huis verspreid in onze gemeente. In deze gids staat
* actuele informatie over de politie-organisatie in onze gemeente.

Ook staan er vele andere zaken in die te maken hebben met uw veiligheid op straat en in huis. Als u deze gids niet heeft ontvangen, dan kunt u een exemplaar afhalen bij het KlantenContactCentrum, Stationslaan 1 in Loppersum of bij het team VTH, Concordiaplein 4 in Middelstum.


----------

GEZOND OP REIS

Er zijn 37 redenen om níet op vakantie te gaan. Hoezo niet op vakantie gaan: "ik heb veel meer redenen om wél op vakantie te gaan". En terecht, want u hebt u vakantie ongetwijfeld verdiend. Maar, gaat u wel goed voorbereid op vakantie? Zonnebrandcrême neemt u vast mee. En de badkleding. Maar, denkt u ook aan uw vaccinaties? En weet u wat u het best maar niet kunt eten op uw vakantiebestemming? De website www.gezondreizen.nl helpt u op gezond weg. Zo is er allerlei informatie te vinden over wat te doen als u gezond op reis wilt gaan én weer gezond wilt thuiskomen. U vindt er bijvoorbeeld ook informatie over voor welke landen vaccinaties geadviseerd worden en voor welke landen dat zelfs verplicht is. En... u kunt er direct online een afspraak maken met GGD Groningen als u een reizigersvaccinatieadvies wilt hebben. www.gezondreizen.nl is een website van GGD Groningen.

Einde Gemeentelijke mededelingen 12 juni 2006