Senternovem


Bezichtiging houtgestookte verwarmingsketel op camping

Aanvangsdatum

13-06-2006

Bijeenkomst op dinsdag 13 juni over ervaringen en toepassingsmogelijkheden

Bij camping De Twentse Es in Enschede is onlangs een verwarmingsketel geplaatst, die biomassa (snoeihout, enz.) gebruikt als brandstof. Dit project is financieel ondersteund door de Europese Unie en provincie Overijssel.

Op dinsdag 13 juni organiseert DWA installatie- en energieadvies op deze camping een bijeenkomst voor gemeenten en andere geïnteresseerden. De houtgestookte verwarmingsketel kan dan worden bezichtigd.

De Twentse Es is de eerste camping in Overijssel die zowel voor het verwarmen van tapwater als de centrale verwarming hout gebruikt. Dit betekent dat er geen aardgas nodig is voor het opwarmen van het water. De verwachte aardgasbesparing per jaar is 25.000 m3. Doordat het verbranden van hout CO2-neutraal is, levert deze installatie geen extra CO2-uitstoot op, terwijl de brandstofkosten tegelijkertijd lager zijn.

Programma
De middagbijeenkomst gaat over de ervaringen met en de toepassingsmogelijkheden van houtgestookte cv-ketels binnen gebouwen (zwembad, sporthal, kantoren, multifunctionele accommodaties, enz.). Het programma is als volgt:
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Inleiding over houtgestookte cv-ketels, techniek en toepassing
14.45 uur Inleiding over financiering en exploitatie van houtgestookte cv-ketels (o.a. subsidiemogelijkheden) 15.05 uur Bezichtiging houtgestookte cv-ketel De Twentse Es 15.35 uur Discussie en vragen
16.00 uur Einde programma

Doelgroep

Gemeenten en andere geïnteresseerden

Locatie

Camping De Twentse Es te Enschede

Toegangsprijs

Aan deelname van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, omdat SenterNovem deze bijeenkomst financieel ondersteunt.

Contact

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Smit, telefoon (0548) 53 55 41, e-mail smit@dwa.nl, of kijk op www.biomassa.nu
Wijzigingsdatum | 02-05-2006