Gemeente Berkel en Rodenrijs


Behoefteonderzoek Risicocommunicatie
Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond De gemeente streeft ernaar u zo goed mogelijk te informeren over veiligheidsrisico's in uw woonplaats en de omringende regio. Dit is de gemeente ook wettelijk verplicht. Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en de andere gemeenten in de Rijnmondregio maken bij de uitvoering van deze taak, gebruik van de kennis en kunde van de DCMR Milieudienst Rijnmond en de Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam-Rijnmond/ Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Voordat het informeren over veiligheidsrisico's in de Rijnmondregio kan starten, zal door DCMR en RHRR/VRR worden onderzocht aan welke informatie behoefte is. Hiervoor zal een onderzoek worden gehouden onder bewoners van het Rijnmondgebied. Met de uitkomsten van het onderzoek kan beter worden ingespeeld op uw behoefte aan communicatie over risico's.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeks- en adviesbureau B&A in Den Haag in opdracht van DCMR en RHRR/VRR. B&A stuurt voor het onderzoek een schriftelijke enquête aan 2000 burgers in de regio. De enquête gaat in op aanwezige risico's in uw directe omgeving, de informatie die u ontvangt over deze risico's en uw ervaringen daarmee. Er worden vragen gesteld over "hoe wilt u worden geïnformeerd over risico's?", "waar u uw informatie vandaan zou halen en over welke risico's u wilt worden geïnformeerd?" Specifiek zal er aandacht worden geschonken aan risico's die samenhangen met externe veiligheid.

Enquête
De informatie die uit de enquête komt, wordt vertrouwelijk en anoniem behandeld. De contactgegevens zullen niet aan derden worden verstrekt en zullen door B&A alléén voor dit onderzoek gebruikt worden. Met vragen over dit onderzoek kunt u terecht bij uw gemeente en/of het adviesbureau B&A. In dat laatste geval kunt U uw vraag onder vermelding van `Risicocommunicatie Rijnmond' en uw naam, per e-mail richten aan veldwerk@bagroep.nl.

Wij stellen het zeer op prijs als u de enquête zou willen invullen en aan dit onderzoek mee zou willen werken. Door uw medewerking kunnen wij als gemeente beter aan uw wensen en behoeften tegemoet komen bij het communiceren over risico's in uw omgeving.

Resultaten
Eind september verwachten wij de resultaten van het onderzoek. Deze resultaten zullen wij dan kort via deze weg aan u terugkoppelen. Kijk voor meer informatie ook eens op: http://www.rhrr.nl

Laatste wijziging website: 13 juni 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs