Aftrap Kids For Animals Dierenfotowedstrijd 2006

Dierenbescherming

http://www.dierenbescherming.nl

Aftrap Kids For Animals Dierenfotowedstrijd 2006

Den Haag, 13 juni 2006 - Ouwehands Dierenpark in Rhenen vormt het decor voor de aftrap van de landelijke Kids for Animals Dierenfotowedstrijd 2006. De jeugdafdeling van de Dierenbescherming roept morgen in het park alle kinderen in Nederland op een superleuke, mooie of gekke foto van hun favoriete (huis)dier te maken. Wedstrijdformulieren zijn verkrijgbaar bij Welkoop/Boerenbondwinkels en via www.kidsforanimals.nl. Tot 15 oktober kunnen de foto's worden ingestuurd. Voor de winnaar ligt een prachtig pakket prijzen te wachten waaronder een gezinsjaarabonnement voor Ouwehands Dierenpark, een digitale fotocamera en een MP3-speler.

De zes finalisten van vorig jaar verzamelen morgen om 13.30 uur in de Welkoop-winkel aan de Hoge Eng Oost 18 in Putten. Hier krijgen zij een workshop van dierenfotograaf en juryvoorzitter van de fotowedstrijd Rob Doolaard. Na wat geoefend te hebben in de winkel vertrekken de Kids naar Ouwenhands Dierenpark (Grebbeweg 11, Rhenen), waar zij om 15.00 arriveren voor een heuse fotosafari onder leiding van Rob Doolaard.

De jeugdafdeling van de Dierenbescherming benadrukt dat het niet de bedoeling is om voor de fotowedstrijd dieronvriendelijke dingen uit te halen met dieren. Dat betekent bijvoorbeeld dat dieren geen kleding moet worden aangetrokken. Verboden zijn ook: petten, snorren, brillen of gedwongen houdingen.

Een Kidsjury onder voorzitterschap van Rob Doolaard maakt een eerste selectie van de ingezonden foto's. Deze komen op een speciale foto-expositie te hangen. De winnaar wordt 13 december bekendgemaakt in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

(einde bericht)