Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum 20 februari 2006

PROVADA 2006 drie keer zo groot

Grote behoefte aan open communicatie in vastgoedbranche


13 tot en met 15 juni 2006

De doelstelling achter de driedaagse vastgoedbeurs PROVADA om overheid en marktpartijen in de vastgoedbranche tot elkaar te brengen blijkt een schot in de roos. Was het eerste jaar (2005) al succesvol, de editie van juni 2006 wordt 3 x zo groot, van 5.000 naar 15.000 m2. Zo groot blijkt de behoefte aan een professioneel platform om elkaar te ontmoeten. De PROVADA staat voor openheid en transparantie in de vastgoedbranche, en deze kans om dit reëel vorm te geven in eigen land grijpen marktpartijen blijkbaar aan!"

Overheid zal royaal vertegenwoordigd zijn. Zo presenteren de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Arnhem, Eindhoven, Zwolle, Gouda, Zoetermeer, Nijmegen, Apeldoorn, Heerlen, Leeuwarden, Heerenveen en nog veel andere gemeenten zich op Provada 2006.

Grote marktpartijen

Ook nagenoeg alle grote vastgoedpartijen zijn vertegenwoordigd op de PROVADA 2006: Rabo Vastgoed, ING Real Estate, Fortis Ontwikkeling, Bouwfonds BPF, AM, Van Wijnen Groep, FGH Bank, Arcadis, Phanos, Giesbers Groep, Rochdale, Dynamis, Van der Looy Projektmanagement etc.. Ook wordt minimaal een ruime verdubbeling van het aantal bezoekers verwacht: in 2005 bezochten 4631 vastgoedprofessionals de beurs, in 2006 wordt gezien de aanvragen nu al op meer dan 10.000 gerekend. Ook buitenlandse partijen vinden steeds meer hun weg naar de Provada. Zo zijn Areaal bank, Deutsche Hypo, AA Properties. Euro American Investors op de beurs vertegenwoordigd, maar bijvoorbeeld ook Dubai met hun mooie palmeilanden. Ook dat aantal gaat intussen al opgelopen. Er komen ook veel aanvragen uit het buitenland om als bezoeker te komen.

Congressen en symposia

Vorig jaar bleken congressen en symposia als ontmoetingsplatform al in een grote behoefte te voorzien. In 2006 zal daarvan nog ruimer gebruik worden gemaakt. Belangrijke congressen zullen er o.a. zijn van de Rijksgebouwendienst, Zuidas, terwijl vele andere partijen nog congressen en symposia gepland hebben. Belangrijke gebeurtenissen zijn ook de uitreiking van de FD PropertyNL Vastgoed Awards en de VGM Locatus retail awards,

De Raad van Aanbeveling
Provada heeft een Raad van Aanbeveling samengesteld. De raad zal de Provada met regelmaat advies geven, op deze manier kan de organisatie goed inspelen op de ontwikkelingen in de vastgoedbranche. De raad bestaat uit de volgende personen:

Foppe Kooistra (directeur Fortis Vastgoed ontwikkeling) Cees van Bemmel (directie voorzitter Van Wijnen Groep) Cor van Zadelhoff (founder DTZ Zadelhoff)
Peter Keur (directie-voorzitter FGH Bank)
Reinout Overbeek (algemeen directeur BPF Nederland) Bertus Pijper (Senior advisor Provada)



Ingezonden persbericht