Gemeente Schiedam


Waardering voor nieuwe buurtbemiddelaars

Veel woorden van waardering, afgelopen woensdag, tijdens de uitreiking van certificaten aan zogeheten buurtbemiddelaars. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers uit de wijk, die speciaal zijn opgeleid om te bemiddelen bij burenruzies of andere probleemsituaties. Wethouder Maarten Groene onderstreepte het belang van het werk van de buurtbemiddelaars voor het behoud van een veilig en leefbare buurt en gaf aan dat zowel de gemeente, de politie als Woonplus hiervan het nut onderkennen. Volgens Ronald van der Sluis van de politie Schiedam werkt het meestal beter als bewoners zelf een oplossing voor problemen vinden dan wanneer de politie of de verhuurder een oplossing moet opleggen.

Vorig jaar nam de gemeente het initiatief voor het opzetten van buurtbemiddeling. Het bureau voor samenlevingsopbouw De Vijf werd gevraagd om dit te gaan organiseren; vrijwilligers te werven, op te leiden en te begeleiden. Vanwege het succes in Nieuwland, liet Woonplus Schiedam onlangs buurtbemiddeling opstarten in Schiedam-Oost en Schiedam-Zuid, ook hier door De Vijf, dat hiervoor nauw samenwerkt met de politie.

Nadat zij met succes de cursus buurtbemiddeling hebben afgerond kunnen
9 bewoners uit Schiedam-Oost en Schiedam-Zuid nu aan de slag. Ook is het team van Nieuwland is versterkt met 3 nieuwe bemiddelaars die de cursus tot een goed einde hebben gebracht. Politievertegenwoordiger Ronald van der Sluis reikte op 7 juni jl. aan de aanwezige cursisten hun certificaten uit op het kantoor van Woonplus Schiedam.

Voelt u zich ook geroepen om buurtbemiddelaar te worden? Neem dan contact op met De Vijf voor een oriënterend gesprek via e-mail geefme@devijf.nl of tel. 06-51700770.