Gemeente Nuth


29-05-2006

Info EGN: Programma 14 juni Ster Elektrotoer in gemeente Nuth

De Ster Elektrotoer begint op 14 juni met Schimmert als finishlocatie. Daarna zal in dit kerkdorp van de gemeente Nuth een tijdrit plaatsvinden. Een hele dag wielrennen van het hoogste niveau wordt door Stichting Evenementen Groot Nuth (EGN) aangevuld met een programma voor jong en oud. Hierdoor wordt dit evenement nog interessanter voor een breed publiek. Dankzij de gulle hand van het bedrijfsleven mogen de bezoekers van dit topsportevenement weer rekenen op een dag met veel ruimte voor amusement.

Programma 14 juni
Vanaf 12.30 uur is iedereen welkom op de start- en finishlocatie nabij het Oranjeplein te Schimmert.

* De eerste etappe van Ster Elektrotoer 2006 Schijndel-Nuth zal hier omstreeks 13.00 uur finishen. Er is een drink- en eetbuffet met een gezellig terras aanwezig. Vanaf de Kiosk verzorgt een diskjockey de muziek. Een lot uit de loterij biedt kans op het winnen van een mountainbike ter waarde van 600 euro. De loten zijn ter plekke te koop à 1 euro.

* Vanaf 13.30 uur organiseert EGN op de Waterkoelseweg het Bikers Funpark voor kinderen. Het ideale moment voor kinderen om te ontdekken hoe leuk fietsen kan zijn. Voor de kinderen van 9 tot 15 jaar uit de gemeente Nuth, Ulestraten en Genhout is er een aantal workshops dat allemaal met wielrennen en fietsen heeft te maken. Kinderen kunnen kennismaken met verschillende vormen van fietsplezier: mountainbiken, handbiken, tandemfietsen, een BMX hindernissenparcours , een eigen wielershirt kleuren en leren hoe je banden moet plakken. Een deelname aan de aangepaste RABO dikke banden race maakt dit fietsplezier voor kinderen compleet.
* Vanaf 13.00 uur kunnen de kinderen zich inschrijven voor deze workshops. De activiteiten duren tot 17.00 uur. De deelnemers die aan meerdere workshops deelnemen maken kans om te worden gehuldigd op het officiële podium van de Ster Elektrotoer. Zij ontvangen een Bikers Funpark-diploma met de punten die ze kunnen verdienen door inzet, snelheid en creativiteit. Degene met het hoogste gemiddelde krijgt een leuke prijs mee naar huis.

* Van 17.00 tot 20.00 uur vindt de tweede etappe plaats, een individuele tijdrit van 11 km. De wielerprofs starten vanaf het podium in Klein-Haasdal. De route verloopt via Meerssen en Ulestraten en eindigt op de finishlocatie bij de Bekerbaan te Schimmert. Daarna is het party-time tot aan middernacht. Een gezellig feest rondom de Kiosk op het Oranjeplein met wederom muziek van de diskjockey.

Bikers Funpark
Het Bikers Funpark is ontwikkeld met steun van de Provincie Limburg door het Huis voor de Sport Limburg en is bedoeld om kinderen te laten zien hoe leuk fietsen kan zijn. Het Huis voor de Sport Limburg zocht de samenwerking met partijen zoals de KNWU, 3VO, Trek en de Rabobank. Hierdoor is het gelukt om een groot aantal activiteiten te verzamelen met een hoog fun gehalte: het Bikers Funpark. Kijk voor meer informatie op www.bikersfunpark.nl. Alle kinderen met begeleidende ouders of verzorgers zijn van harte welkom.

Sponsoren Ster Elektrotoer
Ook dit jaar zorgt het bedrijfsleven door haar betrokkenheid voor meer levendigheid in de gemeente Nuth. EGN kon weer rekenen op een brede steun van het bedrijfsleven om dit jaarlijks terugkerende wielerspektakel mogelijk te maken voor jong en oud. Hoofdsponsoren: Eneco; Habets Bouwgroep; KWS Eindhoven; Rabobank Centraal Plateau Limburg en Steenfabriek Nuth BV. Topsponsoren: Martens BV; Stienstra Nouville; Willems Koeltechniek BV; Bouwbedrijven Jongen en Irik Bouw. Subsponsoren: Petit Telecom; Autobedrijf Smeets Schimmert; Automobielbedrijf Jo Ten Oever BV; Caradon Stelrad BV; Felix Philips Staal & Metaal BV; Janssen de Jong Infra; Maecon Groep BV; Makro Nuth; Riksen Bouw; Soons Interieurbouw; v.d. Kreeke Bouw BV; Fietsspecialist Jos Feron; Fortimedix BV en Internationaal Transportbedrijf Nic Brassé BV. Sympathisanten: Bedi Vochttechniek Schimmert; Wonen Zuid; Bakkersland Nuth BV; Cult. Rooden BV Meerssen; DDF Engineering & Contracting en Transportbedrijf Meens BV.

Stichting Evenementen Groot Nuth
EGN organiseert de aankomst van de eerste etappe en de tijdrit van de Ster Elektrotoer. De voorzitter van de Raad van Toezicht, burgemeester Binderhagel, en voorzitter van het bestuur, Jacques Opgenoord, vormen samen het gezicht van EGN.