Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Presentatie 125 maanden studentonderzoek

VU bouwt aan sociale cohesie in Amsterdam

Loverboys, migrantenkerken, winkeliersverenigingen en Marokkaanse discussiegroepen: een greep uit de onderwerpen waar masterstudenten van de VU zich 125 maanden in verdiepten, als cadeau voor de Gemeente Amsterdam. Woensdag 14 juni presenteren ze hun bevindingen tijdens het symposium Bouwen aan sociale cohesie in Amsterdam. Verschillende partijen uit de stad reageren direct op de uitkomsten en discussiëren over mogelijke toepassingen. Daarnaast neemt wethouder Ahmed Aboutaleb symbolisch het eerste exemplaar van de bundel met onderzoeksresultaten en praktische aanbevelingen voor beleid in ontvangst.

Lafferbooij
De preventieve theatermethodiek Lafferbooij staat centraal in een van de zes presentaties. Lafferbooij moet scholieren, ouders en leerkrachten in het middelbaar onderwijs weerbaar maken tegen de praktijken van loverboys. Maar hoe effectief is dit project van Bureau Maatschappelijke Ontwikkeling? En hoe staat het met de hulpverlening aan slachtoffers van loverboys in Amsterdam Slotervaart?

Voortbouwen
De VU wil voortbouwen op de onderzoeksresultaten. Daarom is er veel ruimte voor discussie met de zaal. Centrale vraag: hoe kunnen Amsterdamse maatschappelijke organisaties, bedrijven, ambtenaren en burgers de resultaten gebruiken? De uitkomsten van die discussie vormen de basis voor vervolgonderzoek.

De Vereniging VU-Windesheim financierde de 125 maanden studentonderzoek, die de VU ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan cadeau deed aan de stad Amsterdam.