Gemeente Lisse

Buurtschouw in De Engel

De gemeente Lisse gaat buurtgericht werken en start op woensdag 14 juni a.s. met een eerste proef in De Engel. Het doel van buurtgericht werken is de samenhang en betrokkenheid in de buurt te vergroten. Zo kunnen o.a. onveilige situaties worden voorkomen.

De buurtbewoners werken daarbij samen met de gemeente, politie en zonodig andere overheidsinstanties. Op die manier wordt samen gezorgd voor de omgeving. De proef komt voort uit het plan van aanpak dat de gemeenteraad op 26 januari 2006 heeft vastgesteld.

Loop mee op woensdag 14 juni
Bewoners in De Engel hebben enkele weken geleden een brief ontvangen over de aanpak. Daarin konden zij lezen dat we op woensdag 14 juni tussen 9.00 en 12.00 uur samen met bewoners en andere instanties die de buurt vertegenwoordigen (zoals ouderenbonden en de Speeltuinvereniging) de buurt inventariseren. Wij starten om 9.00 uur op het Engelplein en lopen vervolgens via de J.C. de Haanstraat, de Romijnstraat, de Engelkade, de Nicolaas Damenstraat, de Catharinalaan en eindigen bij de Heereweg.
Wilt u meelopen en praten? Kom dan naar het Engelplein of sluit tijdens de schouw in de wijk aan.

Kunt of wilt u niet mee maar heeft u wel opmerkingen?

Bijvoorbeeld over wegonderhoud, groen, veiligheid, sociale samenhang, hangjongeren of speelruimte? Neemt u dan contact op met de projectleider Bert Hessels, telefoon (0252) 433130.

Alle problemen, wensen en oplossingen die u zelf aandraagt, gaan we in kaart brengen. Daarna maken we een plan van aanpak dat met de betrokkenen wordt besproken:

- wegonderhoud, groen en veiligheid worden voor de zomer aan u gepresenteerd

- sociale samenhang wordt in het najaar gepresenteerd.

Volgende wijkschouw woensdag 21 juni: Meerenburgh.