Kennisnet

Campagnes
600 kinderen trakteren ThinkQuest op fluitconcert

07-06-2006

Basisschoolleerlingen strijden om de beste website van Nederland

Op woensdag 14 juni zullen 600 kinderen een oorverdovend fluitconcert geven tijdens de ThinkQuest Finale in De Efteling. De finalisten zullen dan fluitend een speciaal lied ten gehore brengen. ThinkQuest Junior is de onderwijswebstrijd van Kennisnet voor kinderen op de basisschool die in teamverband een website bouwen voor leeftijdgenoten. Dit jaar hebben 230 teams aan de webstrijd meegedaan.

Tot de finale van ThinkQuest Junior zijn dit jaar 40 basisschoolteams doorgedrongen, verspreid over heel Nederland. Ook dit jaar zijn er weer leuke en originele websites ingeleverd. Bijvoorbeeld over religie, overgewicht, muziek en hoe overleef ik de basisschool? De finalisten maken kans op schitterende prijzen: de hoofdprijs is een schoolreis naar het buitenland en een cheque van 500 euro voor de aanschaf van software. Ook zal de kinderjury -groep 8 van de St. Jozefschool uit Egmond aan de Hoef- onder leiding van stichting De Kinderconsument een prijs uitreiken voor de beste website.

Jurering
Een online publieksjury van meer dan 200 mensen en een vakjury hebben zich gebogen over alle ingediende websites. De vakjury, onder leiding van Annet Kil-Albersen, voorzitter van Samenwerkingsorgaan Beroepskwaliteit Leraren (SBL), bestaat uit deskundigen op het gebied van ICT en onderwijs. De websites zijn beoordeeld op educatieve waarde, originaliteit, toepassing van internetmogelijkheden, interactiviteit en technische kwaliteit.

Finale
De finale van ThinkQuest Junior 2006 vindt op 14 juni plaats in het Efteling Theater in Kaatsheuvel. Op die dag komen alle websites van de finalisten aan bod en worden de prijswinnaars bekend gemaakt door Martine Kruider van het Schooltv-weekjournaal. De finale start om 09.30 uur en eindigt om 13.00 uur. De prijsuitreiking duurt van 10.00 uur tot 11.30 uur. Het fluitconcert begint om 10.30 uur. De finale is uitsluitend bestemd voor genodigden.

Alle ingezonden websites en informatie over de finale en de finaleteams zijn te zien op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl
de redactie