Gemeente Delft Leerlingen Mauritsschool in de wijk Wippolder demonstreren voor veilige schoolzone

Aanstaande woensdag 14 juni demonstreren leerlingen van de Mauritsschool in de wijk Wippolder voor een veilige schoolzone. Ze zijn erg blij met de 30 kilometer zone en roepen automobilisten daarom op om op de schoolzone achter de fietsers te blijven en niet harder te rijden dan deze 30 kilometer per uur.

Een buurtwerkgroep van bewoners uit de Wippolder en de Prins Mauritsschool werken samen met de gemeente Delft aan een veilige Nassaulaan.

De eerste stap om de Nassaulaan veiliger te maken is de inrichting van de schoolzone ter hoogte van de Prins Mauritsschool. Fietsers en automobilisten maken hier gebruik van dezelfde smalle weg, waardoor zij achter de fietsers moeten blijven rijden. In deze schoolzone mogen automobilisten niet harder dan 30 kilometer per uur rijden.

Andere maatregelen zijn de aanleg van 7 plekken voor de schoolbusjes voor de Mauritsschool. Aan de zuidzijde zijn extra parkeerplaatsen bijgekomen en het trottoir is daar breder gemaakt. Door de nieuwe inrichting moet de weggebruiker beter letten op overstekende kinderen en de schoolbusjes.

Later volgen meer stappen om de Nassaulaan veiliger te maken. Dit najaar vervolgen we de acties gericht op goed verkeersgedrag. Daarnaast wordt de sluiproute naar Rotterdam via de Rijksstraatweg afgesloten en wordt de hele Nassaulaan een 30 km zone zodra de N470 (Kruithuisweg/Pijnacker) is aangelegd.



Gemeente Delft