Ingezonden persbericht


Kinderen redden dolfijnen van het Dolfinarium in ´Spetter!´

Spannende kinderserie vanaf 14 juni wekelijks te zien bij Nickelodeon

Bussum, 7 juni 2006

Deze zomer beleeft een aantal kinderen een bijzonder avontuur in het Dolfinarium. In de spannende serie 'Spetter' proberen zij, onder meer met hulp van het pasgeboren dolfijntje dat dezelfde naam draagt, het dolfinarium en de dolfijnen te redden van een stel boeven met snode plannen. Vanaf 14 juni is 'Spetter', elke woensdag tussen 15.05 uur en 15.20 uur, te zien bij Nickelodeon.

Spetter!

´Spetter!´volgt de spannende avonturen van Kees en Koos. De twee jongens zijn kind aan huis bij het Dolfinarium in Harderwijk. Tijdens één van hun bezoeken komen ze bij toeval in aanraking met het buitenlandse echtpaar Frenzy en Zanooki. De twee blijken 'grote plannen' te hebben met het Dolfinarium. Het management van het Dolfinarium is enthousiast, maar niet op de hoogte van hun verborgen agenda. Kees en Koos komen hier bij toeval achter; het blijkt dat de twee de dolfijnen in willen zetten voor militaire doeleinden. Lukt het de twee jongens het Dolfinarium en de dolfijnen te redden van deze ondergang?

Een bijzondere cast

De hoofdrol in de nieuwe serie die deze zomer te zien is, wordt vertolkt door tuimelaardolfijn Spetter. Hij is nog een babydolfijn, maar nu al een echte ster. Hij werd vorig jaar geboren in het Dolfinarium en speelt nu al mee in een spannende avonturenserie die ook nog eens naar hem vernoemd is. Naast de dolfijn Spetter werken verschillende acteurs, figuranten en dierentrainers mee aan de serie. Max Klatser en Amir Adeel spelen Kees en Koos: "We vinden het echt superleuk om mee te doen. Nog nooit zijn we zo dicht bij dolfijnen geweest. Hopelijk vinden andere kinderen de twaalf afleveringen van ´Spetter!´ net zo leuk als wij!", aldus de twee jonge acteurs.

Spetter is vanaf 14 juni elke woensdag tussen 15.05 uur en 15.20 uur bij Nickelodeon te zien. De serie is geproduceerd door Dullaert & Dumas Film en TV Producties.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

MTV Networks

Njusja Andersen

Tel: 035-6996765

Andersen.njusja@mtvne.com

www.mtvnetworks.nl

Dolfinarium

Sara Koole / Mandy Tromp

Tel: 0341 467 467

s.koole@dolfinarium.nl

m.tromp@dolfinarium.nl

Over Dolfinarium

Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zee(zoog)dierenpark van Europa, met onder meer tuimelaardolfijnen, bruinvissen, zeehonden, zeeleeuwen en walrussen. Jaarlijks biedt Dolfinarium aan honderdduizenden bezoekers een onvergetelijk dagje uit.

Daarbij gaan plezier en educatie hand in hand. Door middel van shows, onderzoek en educatieve programma's worden mens en dier zo dicht mogelijk bij elkaar gebracht. Ook beheert Dolfinarium de Stichting SOS Dolfijn, een opvang voor aangespoelde bruinvissen en dolfijnen. Zie ook www.dolfinarium.nl

Over MTV Networks Benelux

MTV Networks Benelux is marktleider op het gebied van muziek- en jongeren televisie in Nederland en Vlaanderen. Dagelijks ontvangen zo'n 7 miljoen huishoudens in Nederland en 2,3 miljoen huishoudens in Vlaanderen de zenders MTV, TMF en Nickelodeon. Op dit moment maken in Vlaanderen MTV, TMF en Nickelodeon deel uit van deze Benelux-divisie. In Nederland behoort ook The Box tot het pakket. Daarnaast is MTV Networks Benelux actief met de digitale zenders TMF PURE, TMF NL, TMF PARTY en Nick Jr.

Over Dullaert & Dumas Film en TV producties

Dullaert & Dumas Film en TV producties maakt kwalitatief hoogwaardige films, TV-programma's, e-toepassingen en organiseert events waarbij de (artistieke) kwaliteit en inhoud centraal staan. Dullaert & Dumas produceert naast Spetter o.a. Aperitivo, Najib loopt warm, Villa Felderhof, Hoe?Zo!, Alex FM, Tros muziekfeesten en Rap around the world.