Gemeente Eindhoven

Persbericht 7 juni 2006, no.166

Speciale Naschoolse Activiteiten Eventdag

Woensdag 14 juni 2006 staat Sportcomplex Eindhoven-Noord geheel in het teken van de Naschoolse Activiteiten. De organisatoren van dit programma hebben alles uit de kast gehaald om deelnemers, oud-deelnemers en introducés een leuke dag te bezorgen. Uiteindelijk hebben zich 330 deelnemers ingeschreven om van 14.00 tot 19.00 uur gratis mee te doen aan een programma met verrassende activiteiten.

Viering driejarig bestaan
Aanleiding voor deze dag is het vieren van het driejarige bestaan van de Naschoolse Activiteiten op het sportcomplex. Vanaf de start in seizoen 2003-2004 is de nadruk gelegd op een aantrekkelijk keuzeprogramma voor twee leeftijdsgroepen, waarin het kennismaken met individuele â en teamsporten en de sportvereniging centraal staat. Daarnaast kunnen basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8 na schooltijd ook deelnemen aan andere activiteiten op muzikaal, creatief, culinair of kunstzinnig gebied. Vele sportverenigingen en ondernemers werken op Sportcomplex Eindhoven-Noord mee aan de uitvoering en begeleiding van de Naschoolse Activiteiten. Komend seizoen zal het Naschoolse Activiteitenprogramma worden uitgebreid met modules als Fit Kids, Relax & Squash, Scouting, Pimp je kamer, Kinderatelier en Digitale fotografie.

Programma
Met ondersteuning van een aantal vaste partners en sponsor Bakker Bart staat er op 14 juni 2006 een programma als een huis! Deze dag is - buiten de specifieke attracties â een goede afspiegeling van het Naschoolse Activiteitenprogramma. Om 14.00 uur worden de deelnemende kinderen ontvangen bij de handbalvelden op het sportpark en wakker geschud met een verkwikkende warming-up. Direct daarop start een 2 : uur durend sport - , spel- , en creativiteitsprogramma. Daarna is het om 17.00 uur tijd voor een gezonde maaltijd in de tennishal. Aansluitend is er tot 19.00 uur een expositie van alle creatieve ontwerpen en vindt een kids show plaats vol muziek, zang en dans. Ouders, familie en belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op deze bijzondere eventdag.