Gemeente IJsselstein


Feestelijke heropening voetbalveld Hogebiezenpark vrijdag, 09 juni 2006 - 09:27 CET

Wethouder Hans Lappee, de voetbaljeugd van IJsselstein-Zuid en een team van Wijkgericht Werken openen woensdag 14 juni op een feestelijke wijze het gerenoveerde voetbalveld in het Hogebiezenpark.

Vernieuwd voetbalveld ingewijd met voetbalwedstrijd De happening vindt plaats ter hoogte van de Van Lunterenstraat/Poortman en begint om 16.00 uur. De openingshandeling gebeurt met een aftrap door wethouder Lappee (woon-leefomgeving) voor een kort sportief treffen tussen een team Wijkgericht Werken en de voetbaljeugd van IJsselstein-Zuid. Voor de voetballers en andere belangstellenden zijn frisdrank en versnaperingen verkrijgbaar bij de dug-out naast het veld.

Beter voetbalveld door nieuw gras en hogere hekken Het voetbalveld heeft een geheel nieuwe graslaag die beter bestand is tegen intensieve bespeling. Ook zijn op verzoek van de voetbaljeugd in IJsselstein-Zuid rondom het veld hogere hekken geplaatst die voorkomen dat de bal in de aangrenzende waterpartij terecht komt.

Voetbalveld van Lange Land naar Podium
Verder worden komende weken de plannen uitgevoerd voor de verplaatsing van het voetbalveld en de hekwerken van het Lange Land naar het Podium (ook met hoge hekwerken). Ook volgt de aanleg van een klein trapveldje in het Hogebiezenpark (ter hoogte van de Statensingel). Hiermee is de eerste fase van verbetering en uitbreiding van voetbalveldjes in IJsselstein-Zuid afgerond. De tweede fase wordt te zijner tijd gerealiseerd met de aanleg van twee velden in het Groene Balkon.